návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Tiramisu s citronem

Hodnoceno: 0x
do 30 minut
Tiramisu s citronem
Autor: Slepičárna blog Tiramisu s citronem
Milujete nepečený kultovní italský dezert tiramisu? Zkuste tuhle variantu bez syrových žloutků, alkoholu, zato provoněnou sicilským citronem. Určitě vás mile překvapí!

Postup

  1. Nejdřív si připravte silné espresso, přelijte ho do misky, kam se dají ponořit piškoty.
  2. Přilijte mléko a promíchejte. Citron omyjte, osušte a kůru nastrouhejte do nádoby na šlehání.
  3. Z půlky citronu do ní vymačkejte šťávu. Přidejte mascarpone, smetanu a cukr. Promíchejte ručním šlehačem do hladkého krému.
  4. Připravte si formu. Piškoty namočte (nebo je můžete pomocí lžíce pokapat), ale nerozmočte, do espressa a skládejte těsně u sebe do formy.
  5. Navrch rozetřete část krému. Opět zopakujte piškoty a zakončete krémem. Smíchejte kakao se skořicí a přes sítko tiramisu směsí posypte.
  6. Přendejte do chladu a nechte ideálně 8 hodin odpočívat.

Slepičárna
Jana a Štěpán Vašákovi

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!

Související témata: Sladké , Italská kuchyně