Na skok v kuchyni

Tiramisu dort s pečeným korpusem a krémem z mascarpone

Moje hodnocení
4x

Tiramisu jinak? Může být! Tuto známou kávovou chuť si můžete dopřát i v podobě dortu, který se hodí na oslavu, ale i jen tak. Protože odměnit se můžeme za cokoliv, co nám dává smysl.

12 porcí
90 minut

Korpus:

Na prolití korpusů:

Krém:

Na dokončení:

Postup přípravy:

  1. Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Bílky ušlehejte s polovinou cukru do tuhého sněhu.
  2. To stejné udělejte se žloutky. Žloutky dejte šlehat se zbytkem cukru a ušlehejte je do světlé pěny.
  3. Vyšlehané žloutky zlehka zapracujte do bílkového sněhu. Přidejte prosátou mouku a kukuřičný škrob.
  4. Dvě formy o velikosti cca 16–17 cm si vyložte pečicím papírem (dna i boky) a rozdělte do nich hotové piškotové těsto. Pečte na 170 °C cca 20 minut (před vyndáním těsta z trouby proveďte test špejlí, zda je již dokonale upečené).
  5. Hotové korpusy nechte vychladnout a každý prořízněte.
  6. V misce smíchejte espresso s rumem. Do mísy dejte mascarpone, moučkový cukr, rum (množství dle vašich preferencí), citronovou kůru a vanilkový extrakt a vše prošlehejte.
  7. Poté přidejte smetanu ke šlehání a šlehejte tak dlouho, dokud nevznikne hustý krém. Krém dejte do zdobicího sáčku s kulatou zdobičkou.
  8. Každý korpus ochuťte (např. pomocí lžíce) kávou s rumem a začněte vrstvit dort.
  9. Zhruba 2/3 krému patří mezi korpusy a zbytek na boky a na ozdobení. Sestavený dort dejte vychladit a před podáváním ho můžete z boku ozdobit nasekanými pistáciemi a ze shora ho posypat kakaem.

Nebo si připravte klasické tiramisu podle videoreceptu:

Kompletní recept najdete ZDE

Pojďte otestovat další tiramisu recepty:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Na skok v kuchyni

Na skok v kuchyni Na skok v kuchyni

Romana Böhmová vystudovala ekonomiku, ale již od svých 18 let se naplno věnuje práci v rodinném obchodě s nábytkem, kde se stará o internetový obchod. Před několika lety se ale stala také foodblogerkou a z jejího koníčku se postupem času stala i práce. Na svém blogu Na skok v kuchyni vydává i online magazín, ve kterém najdete nejen recepty, ale i tipy na místa, která procestovat, beauty tipy nebo rozhovory se zajímavými osobnostmi. Svůj volný čas věnuje nejraději své rodině a cestování.


Přečtěte si také

Recepty