Karamelovo-kávový cheesecake
Zdroj: Máma peče doma
Karamelovo-kávový cheesecake
Zdroj:
Máma peče doma
Cheesecake může mít mnoho podob – zdobit lze třeba ovocem, ořechy nebo karamelem. Ale když si dáte záležet i na samotné náplni, jde o neskutečný zážitek. Třeba tento karamelovo-kávový cheesecake je neskutečně krémový a krásně voní. Tak ho určitě vyzkoušejte!
Postup přípravy
-
Troubu rozehřejte na 200 °C a formu o průměru 26 cm vyložte pečicím papírem.
-
V menším kastrůlku rozpusťte máslo, ke kterému přidejte zbylé suroviny na cheesecakový základ, vše pomocí cukrářské stěrky promíchejte a natlačte na dno formy.
-
Formu dejte do trouby a pečte 12 minut. Po upečení stáhněte teplotu trouby na 160 °C, dolů na dno trouby dejte větší pekáček, do kterého nalijte asi 750 ml vroucí vody, troubu zavřete a nachystejte si cheesecakovou náplň.
-
Do kuchyňského robota dejte tvaroh se Salkem a pomocí K-Metly prošlehejte asi 2 minuty. Přidejte mouku s cukrem – nechte krátce zašlehat a poté přidávejte vejce.
-
Vajíčko vždy nechte zapracovat a poté až přidávejte další. Nakonec přidejte smetanu a kávu.
-
Krátce zapracujte a takto připravenou náplň nalijte na upečené těsto a dejte péct do trouby. Cheesecake pečte 60 minut, poté troubu vypněte, pootevřete dvířka a nechte asi 2 hodiny v troubě chladnout.
-
Po vychladnutí vyšlehejte zakysanou smetanu se zbylým karamelovým Salkem. Vyšlehanou smetanu pak dejte na cheesecake, rovnoměrně rozetřete a dejte přes noc chladit do lednice.
-
Druhý den připravte karamel. Máslo a smetana musí mít při přípravě karamelu pokojovou teplotu. Do rendlíku dejte cukr, který nechte zcela rozpustit, poté k němu přidejte máslo, které do cukru pořádně zamíchejte (může to chvilku trvat) a nakonec přilijte opatrně smetanu (pozor, ať se nespálíte).
-
Karamel nechte za stálého míchání probublat a stáhněte z plotny. Na cheesecake dejte ořechy, polijte je zchladlejším karamelem a pusťte se do něj.
Karamelovo-kávový cheesecake s ořechy
Zdroj: Máma peče doma
Karamelovo-kávový cheesecake s ořechy
Zdroj:
Máma peče doma