Přišel čas objevovat nové trendy v přípravě míchaných nápojů. Recepturu různých ledových káv a drinků zná mnoho lidí, ale proč si neosladit den něčím novým, dosud nepoznaným? Tradiční italská značka skvělé kávy Caffè Vergnano přichází s inspirací na neobvyklou kombinaci chutí, se kterou si přijde na své každý milovník kávy. Podzim ve sklenici si můžete vychutnat nejen v kavárnách, ale také ve vlastním obývacím pokoji.
Nechte se inspirovat nevšedními tipy na míchané kávové nápoje 4x jinak
Kávové koktejly jsou v posledních letech velmi oblíbené. Tento trend odstartoval dnes již klasický espresso tonic, tedy tonic na ledu zalitý shotem espressa, podávaný s plátkem citronu. Osvěžující drink se rychle dostal do povědomí všech milovníků kávy. Možností, jak využít kávu při přípravě koktejlů, je ale mnohem více. Předkládáme vám výběr 4 zajímavých receptů, které vám zpříjemní podzim.
FRESH RASPBERRY TONIC
Neumíte se rozhodnout mezi malinovou limonádou a ledovou kávou? Potom bude tento drink pro vás dokonalým kompromisem.
Ingredience:
- 10 ml malinového sirupu Monin
- 150/200 ml Kinley Tonic Water
- 30 ml espressa Caffé Vergnano
- čerstvé maliny
- led
Postup:
Do sklenice přidejte led, který zalijete malinovým sirupem. Následuje tonik Kinley Tonic Water a zbytek dolijete espressem. Posledním krokem je dozdobit sklenici čerstvými malinami.
TIKI ESPRESSO
Tiki Espresso již svým vzhledem představuje exotiku. Vyzkoušejte různorodost chutí podtrženou pravým italským espressem.
Ingredience:
- 30 ml espressa Caffé Vergnano
- 40 ml Martini Bianco
- 30 ml ananasového džusu
- 20 ml mandlového sirupu
- plátek ananasu a pár lístků máty
- led
- šejkr Cobbler
Postup :
Sklenici naplňte kostkami ledu. Do šejkru přilijte Martini, ananasový džus, sirup a protřepejte v šejkru. Nalijte do sklenice. Zbytek dolijte espressem. Ozdobte plátkem ananasu a pár lístky máty.
CANNELLINO
Vychutnejte si nápoj s intenzivní kombinací chutí. Nejlépe chutná ve skle na irskou kávu.
Ingredience:
- 30 ml espressa Caffé Vergnano
- 80 ml skořicového sirupu
- 100 ml horká čokoláda
- neslazená šlehačka
- posyp z kakaového prášku/ hoblinky z mléčné čokolády
Postup:
Vlijte 80 ml skořicového sirupu do sklenice, přidejte 100 ml horké čokolády, kterou připravíte dle standardního postupu. Připravte 30 ml espressa a vlijte do nápoje, celý povrch pokryjte šlehačkou. Nakonec posypte kakaovým práškem nebo hoblinkami z mléčné čokolády pro dokonalý efekt.
COCCOLINO
Nechte vyniknout úžasnou chuť kokosu v kombinaci s čokoládou a intenzivní vůní espressa!
Ingredience:
- 30 ml espressa Caffé Vergnano
- 80 ml kokosového sirupu
- neslazená šlehačka
- hoblinky z bílé čokolády
Postup:
Vlijte 80 ml kokosového sirupu do sklenice, připravte 30 ml espressa a vlijte pomalu na sirup. Točivým pohybem pokryjte celý nápoj šlehačkou a posypte strouhanou bílou čokoládou.
Všichni známe mojito, gin tonic či margaritu, ale ne vždy v kuchyni najdeme všechny potřebné ingredience. Caffè Vergnano přináší skvělý způsob přípravy ledových nápojů, kterým si můžete zpříjemnit nejen dovolenou, ale také podzimní dny strávené v pohodlí domova. Elegantní jednoduchost drinků při jejich přípravě ocení i začátečník. Zbývá už jen zapnout kávovar, vzít do ruky šejkr a objevovat kávové tóny z nové perspektivy. Salute!
A ke kávovému drinku napárujte kávovou zmrzlinu s čokoládovou sušenkou podle videoreceptu
šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH