Suroviny:
- máslo 40 g
- rýžový olej 1 lžíce
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- hladká mouka 75 g
- kari koření 3 lžičky
- hovězí vývar 1 l
- koření (shichimi togarashi) 1/2 lžičky
- worcesterská omáčka 2 lžíce
- sójová omáčka 1 lžíce
- med 1 lžíce
- jablka (oloupaná a nastrouhaná) 1 ks
- vepřová krkovice 600 g
- mrkev 2 ks
- brambory (malé) 8 ks
- cukrový hrášek 8 ks
- dušená rýže (k podávání) 600 g
- zelí pak choi 2 ks
- sezamová semínka
Postup přípravy:
Rozpusťte máslo s olejem v hrnci. Přidejte nasekanou cibuli s česnekem a smažte asi 4 minuty dozlatova.
Vmíchejte mouku, kari koření a jen krátce orestujte, aby nic nezhořklo. Přilijte vývar a míchejte, dokud směs nezhoustne.
Přidejte japonské koření, worcesterskou omáčku, sójovou omáčku, med, nastrouhané jablko, maso nakrájené na kostky a mrkev nakrájenou na větší kusy.
Pod pokličkou duste 30 minut. Pak přidejte brambory a vařte bez pokličky dalších 30 minut, dokud maso a zelenina nezměknou a omáčka nezhoustne.
Před podáváním spařte cukrový hrášek a zelí pak choi rozpulte a zprudka opečte na pánvi. Hotové curry podávejte s dušenou rýží, zeleninou a posypané sezamovými semínky.
Chcete vědět, co je japonská směs koření shichimi togarashi?
Další variace na kari? Stačí si pustit tento videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Indické cizrnové kari s rajčaty