Markéta a František Lorencovi

Ninjin Shirishiri – japonská rychlovka z mrkve, tuňáka a vajec

Moje hodnocení
10x

Pravděpodobně nejjednodušší japonské jídlo, které získalo název po své hlavní surovině a zvuku, který vydává krájení mrkve v okinawském dialektu, odkud toto jídlo pochází. Okinawa je nejjižnější japonská prefektura, která se připojila k císařství až v roce 1879. Základ jídla tvoří nasládlá čerstvá mrkev, konzervovaný tuňák a vařené vejce, jejichž delikátní chutě snoubí sójová omáčka. Návykově dobré!

1 porce
30 minut
japonská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Mrkev oloupejte nebo jen očistěte a nakrájejte na tenké nudličky julienne, buď ostrým nožem nebo struhadlem. Vejce rozklepněte do misky a prošlehejte vidličkou. Tuňáka sceďte, olej vlijte do pánve a maso rozdělte vidličkou na menší kousky.
  2. Olej zahřejte a mrkev restujte za stálého míchání 3 minuty. Jakmile změkne, přilijte k ní vodu a poduste ji, až se voda téměř odpaří. Přidejte tuňáka, sójovou omáčku a špetku pepře a promíchejte. Vlijte vejce a za stálého míchání smažte, až vejce zpevní. Osolte.
  3. Jarní cibulku nakrájejte nadrobno a posypte jí restovanou směs. Ihned podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Markéta a František Lorencovi

Neplecha na plechu e-shop Markéta a František Lorencovi

Volné pokračování deníku z cest blogerů Neplecha na plechu představuje 112 receptů se spoustou zajímavostí a příběhů. Ochutnáte tak osm světových kuchyní a nasajete místní atmosféru. Manželé Lorencovi milují cestování a vaření a své dvě vášně spojili v jednu, když se při prozkoumávání světa učili od původních obyvatel jejich rodinné recepty a lokální specialisty. Abyste si je mohli uvařit i v našich podmínkách, upravili je podle tuzemských surovin a našich chutí. Pojďte s nimi navštívit severská bistra, ostrov Madeiru, Japonsko i kočovné kmeny střední Asie, severní Německo, Švýcarsko i Jižní Tyrolsko.

eshop.neplechanaplechu.cz


Přečtěte si také

Recepty