Ninjin Shirishiri – japonská rychlovka z mrkve, tuňáka a vajec
Zdroj: Neplecha na plechu
Ninjin Shirishiri – japonská rychlovka z mrkve, tuňáka a vajec
Zdroj:
Neplecha na plechu
Pravděpodobně nejjednodušší japonské jídlo, které získalo název po své hlavní surovině a zvuku, který vydává krájení mrkve v okinawském dialektu, odkud toto jídlo pochází. Okinawa je nejjižnější japonská prefektura, která se připojila k císařství až v roce 1879. Základ jídla tvoří nasládlá čerstvá mrkev, konzervovaný tuňák a vařené vejce, jejichž delikátní chutě snoubí sójová omáčka. Návykově dobré!
1 porce
30 minut
japonská
Postup přípravy
-
Mrkev oloupejte nebo jen očistěte a nakrájejte na tenké nudličky julienne, buď ostrým nožem nebo struhadlem. Vejce rozklepněte do misky a prošlehejte vidličkou. Tuňáka sceďte, olej vlijte do pánve a maso rozdělte vidličkou na menší kousky.
-
Olej zahřejte a mrkev restujte za stálého míchání 3 minuty. Jakmile změkne, přilijte k ní vodu a poduste ji, až se voda téměř odpaří. Přidejte tuňáka, sójovou omáčku a špetku pepře a promíchejte. Vlijte vejce a za stálého míchání smažte, až vejce zpevní. Osolte.
-
Jarní cibulku nakrájejte nadrobno a posypte jí restovanou směs. Ihned podávejte.
Ninjin Shirishiri – japonská rychlovka z mrkve, tuňáka a vajec
Zdroj: Neplecha na plechu
Ninjin Shirishiri – japonská rychlovka z mrkve, tuňáka a vajec
Zdroj:
Neplecha na plechu