Suroviny
- mrkev (větší ) 1 ks (150 g)
- tuňák (konzervovaný tuňák v oleji) 50 g
- vejce 1 ks
- voda 80 ml
- sójová omáčka 5 ml
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Mrkev oloupejte nebo jen očistěte a nakrájejte na tenké nudličky julienne, buď ostrým nožem nebo struhadlem. Vejce rozklepněte do misky a prošlehejte vidličkou. Tuňáka sceďte, olej vlijte do pánve a maso rozdělte vidličkou na menší kousky.
- Olej zahřejte a mrkev restujte za stálého míchání 3 minuty. Jakmile změkne, přilijte k ní vodu a poduste ji, až se voda téměř odpaří. Přidejte tuňáka, sójovou omáčku a špetku pepře a promíchejte. Vlijte vejce a za stálého míchání smažte, až vejce zpevní. Osolte.
- Jarní cibulku nakrájejte nadrobno a posypte jí restovanou směs. Ihned podávejte.
Ninjin Shirishiri – japonská rychlovka z mrkve, tuňáka a vajec Zdroj: Neplecha na plechu