Suroviny
- květák 1 ks
- tempura 200 g
- perlivá voda (ledově vychlazená) 250–300 ml
- olej na smažení (např. řepkový, slunečnicový nebo sezamový)
Na dip:
- bílý jogurt 250 ml
- máta 1 snítka
- česnek 1 stroužek
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- chilli papričky 1 ks
- limetka 1 ks
Postup přípravy:
- Květák očistěte, krátce povařte a po vychladnutí rozdělte na menší růžičky.
- V misce rozmíchejte směs na tempuru s ledovou perlivou vodou – vznikne vám tekuté těstíčko. Do něj pak namáčejte připravený květák a smažte ho ve vyšší vrstvě dostatečně rozpáleného oleje, hezky dozlatova.
- Jogurt smíchejte s nasekanou mátou a prolisovaným česnekem, osolte a opepřete. Květák podávejte spolu s dipem, posypaný nasekanou chilli papričkou a pokapaný limetovou šťávou.
PRIMA TIP: Tajemství křupavé tempury? Ledově vychlazené těstíčko a opravdu rozpálený olej. Jen tak vznikne ten správný teplotní šok!
Pokud chcete, můžete při podávání zakápnout hotový dip sladkou sójovou omáčkou.
Máte rádi květák na různé způsoby? Pak se podívejte na náš videorecept
Kompletní recept najdete ZDE: Zapečený květák se sýrovou omáčkou
Tím to ale nekončí, receptů s květákem mám celou řadu!