Olivia Andrews

Japonské vepřové curry z pomalého hrnce

Moje hodnocení
11x

Pokud máte raději nudle než rýži, můžete je s tímto výtečným kari podávat místo rýže. Podstatnou součástí jídla je japonské koření sedmi vůní (shichimi togarashi), které dodává specifickou a velmi příjemnou chuť. Nabízíme návod na přípravu v pomalém hrnci i klasicky na sporáku.

4 porce
120 minut
asijská

Suroviny

K podávání

Postup přípravy

  1. V POMALÉM HRNCI: Ve velké hluboké pánvi rozehřejte máslo a olej na střední teplotu. Smažte cibuli a česnek 4 minuty doměkka. Přidejte mouku, kari koření, pak postupně přilijte vývar a míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Dejte do pomalého hrnce spolu se zbytkem ingrediencí. Vařte 4 hodiny na nízkém stupni, dokud maso a zelenina nezměknou.
  2. Podávejte s cukrovým hráškem, rýží a ozdobené jarní cibulkou.
  3. NA SPORÁKU: Ve velkém hrnci rozehřejte máslo a olej na střední teplotu. Smažte cibuli a česnek 4 minuty doměkka. Přidejte mouku, kari koření, pak postupně přilijte vývar a míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Přidejte shichimi togarashi, worcestrovou omáčku, tamari omáčku, med, jablko, vepřové a mrkve. Nechte mírně vařit, přiklopte pokličkou a vařte 30 minut, dokud maso téměř nezměkne. Přidejte brambory a vařte nezakryté dalších 30 minut doměkka.
  4. Podávejte s cukrovým hráškem, rýží a ozdobené jarní cibulkou.

PRIMA TIP: Japonské koření sedmi vůní (shichimi togarashi) se skládá ze sezamových semínek, chilli, sečuánského pepře, sušené pomerančové kůry, zázvoru, konopného oleje a vloček z mořských řas. Toto koření si tak oblíbíte, že ho budete chtít používat pořád! Najdete ho ve specializovaných asijských obchodech nebo e-shopech, ale pokud ho neseženete, okořeňte kari větším množstvím použitých ingrediencí a přidejte třeba i sezamová semínka a trochu pomerančové kůry.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Olivia Andrews


Přečtěte si také

Recepty