Nadýchaný japonský chléb Hokkaido
Zdroj: Kublanka
Nadýchaný japonský chléb Hokkaido
Zdroj:
Kublanka
Tento chléb se sice jmenuje Hokkaido, ale dýni v něm nehledejte. Jde o nasládlé pečivo na styl toustového chleba, které se hodí především k snídani. Vyzkoušejte si ho upéct doma a překvapte rodinu voňavým pečivem.
1 porce
120 minut
japonská
Postup přípravy
-
V malém hrnci si metličkou rozmíchejte 20 g hladké mouky ve 100 g vody. Za stálého míchání na mírném ohni zahřejte na teplotu 65 °C.
-
Pokud nemáte teploměr, stáhněte tangzhong z ohně v okamžiku, kdy začne houstnout (nesmí se vařit).
-
Tangzhong nechte vychladnut na pokojovou teplotu. Lze ho připravit i den předem a ponechat ho zakrytý potravinářskou fólií v lednici.
-
Jakmile tangzhong vychladne na pokojovou teplotu, smíchejte ho pomocí metličky s plnotučným mlékem.
-
Do velké mísy dejte hladkou mouku, cukr krupici, sůl, sušené droždí, vejce, sušené mléko, změklé máslo a směs tangzhong s mlékem. S pomocí hnětače vypracujte hladké a vláčné těsto (cca 10 minut), které může být výrazně lepivé.
-
Mísu s vypracovaným těstem zakryjte potravinářskou fólií a nechte ho kynout do zdvojnásobení velikosti (60–90 minut).
-
Formu o rozměru 9 x 27 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Vykynuté těsto rozdělte na 4 stejně velké kousky.
-
Na pomoučněném válu rozválejte každý kousek na tenkou placku, kterou složte na třetiny, opět rozválejte (šíře pruhu = šířka naší formy) a srolujte do roličky.
-
Spoje těsta seštípejte a roličky položte do formy v pravidelných rozestupech.
-
Zakryjte potravinářskou fólií a nechte kynout do okamžiku, kdy těsto dokyne do úrovně formy (cca 60 minut).
-
Troubu předehřejte na 175 °C. Vykynutý chléb potřete vajíčkem, které prošlehejte s 1 lžičkou plnotučného mléka.
-
Dejte péct do předehřáté trouby na 30–40 minut. Ihned vyndejte z formy a nechte vychladnout na mřížce.
Nadýchaný japonský chléb Hokkaido 2
Zdroj: Kublanka
Nadýchaný japonský chléb Hokkaido 2
Zdroj:
Kublanka