Pikantní japonský salát Kani z krabích tyčinek – jednoduchá chuťovka, kterou si zamilujete

Moje hodnocení
4x

Vyzkoušejte jednoduchý recept na japonský salát Kani, který je běžnou součástí menu v japonských bistrech. Příprava je skutečně blesková, potřebujete jen minimum surovin a výsledkem je salát, kterým potěšíte hosty na každé oslavě. Je ale fajn i jako jídlo s sebou do krabičky.

4 porce
10 minut
275 kcal
japonská

Suroviny

Dresink

Postup přípravy

  1. Krabí tyčinky nakrájejte na tenké proužky. Okurku rozřízněte podélně a vydlabejte semínka.  Mrkev oloupejte. Okurku i mrkev nakrájejte na velmi tenké nudličky julienne. Vše vložte do velké mísy.
  2. V malé misce smíchejte ingredience na dresink a dobře je promíchejte. Hotový dresink přelijte do velké mísy a salát jemně promíchejte.
  3. Pokud chcete, můžete salát dozdobit sezamovými semínky a nakrájenou jarní cibulkou.
PRIMA TIP: Můžete vyzkoušet také variantu s mangem, které dodá salátu sladký švih. Dužinu nakrájejte na tenké dlouhé nudličky a jemně ji přimíchejte do salátu.

Vyzkoušejte také zelný salát Coleslaw podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Zelný salát Coleslaw – originální recept na nejlepší přílohu ke grilovačce

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty