Suroviny
- rostlinný olej 2 lžíce
- česnek (nahrubo nasekaný) 3 stroužky
- cibule (nakrájená na kostičky) 1 ks
- mletý koriandr 1/2 lžičky
- římský kmín (mletý) 1/2 lžičky
- kurkuma 1/2 lžičky
- mletá sladká paprika 1/2 lžičky
- cizrna (konzervovaná, slitá, propláchnutá a okapaná) 2 plechovky (800 g)
- krájená rajčata 1 plechovka (400 g)
- voda 1 hrnek
- koriandr (čerstvý, nasekaný) 1/4 hrnku
- citronová šťáva (na dochucení)
- chilli papričky (podle chuti)
- sůl 1/2 lžičky
- čerstvě namletý pepř 1/4 lžičky
Nechte se vést při přípravě cizrnového kari návodným videoreceptem
Postup přípravy
- V hluboké pánvi nebo kastrolu rozehřejte na středním plameni olej. Přidejte cibuli a česnek a restujte asi 5 minut, až zesklovatí.
- Přidejte koriandr, římský kmín, kurkumu, papriku, sůl a pepř a krátce míchejte, až se koření rozvoní.
- Přidejte okapanou cizrnu, rajčata a vodu. Zamíchejte, přikryjte poklicí a nechte na mírném ohni provařit asi 25 minut.
- Nakonec jídlo dochuťte citronovou šťávou a posypte čerstvým koriandrem, případně dosolte. Servírujte s rýží nebo chlebovými plackami naan.
PRIMA TIP: Pokud by curry bylo suché, přilijte ještě trochu vody podle potřeby. Nakonec můžete vmíchat listy baby špenátu, dodá to jídlu hezkou barvu a další chuť. Jídlo je samo o sobě jemné, ale můžete ho přiostřit, buď čerstvou chilli papričkou při servírování nebo ke koření přidat 1/2 lžičky kajenského pepře.
Vyzkoušejte také recept na tikka masala s plackami podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Indická kuřecí tikka masala s krémovou rajčatovou omáčkou a naan plackami