Chana masala – indické cizrnové kari s rajčaty

Moje hodnocení
15x

Chana masala nechybí na menu snad v žádné indické restauraci a často bývá i součástí polední nabídky. Důvod je jednoduchý, pro vegetariány představuje syté jídlo plné bílkovin a pro masožravce vítané zpestření jídelníčku. Cizrna má příjemnou oříškovou chuť a s výraznou kořeněnou omáčkou s rajčaty báječně ladí. Příprava je navíc blesková, takže není důvod, proč si tuhle indickou klasiku nepřipravit doma.

4 porce
60 minut
indická

Suroviny

Nechte se vést při přípravě cizrnového kari návodným videoreceptem

Postup přípravy

  1. V hluboké pánvi nebo kastrolu rozehřejte na středním plameni olej. Přidejte cibuli a česnek a restujte asi 5 minut, až zesklovatí.
  2. Přidejte koriandr, římský kmín, kurkumu, papriku, sůl a pepř a krátce míchejte, až se koření rozvoní.
  3. Přidejte okapanou cizrnu, rajčata a vodu. Zamíchejte, přikryjte poklicí a nechte na mírném ohni provařit asi 25 minut.
  4. Nakonec jídlo dochuťte citronovou šťávou a posypte čerstvým koriandrem, případně dosolte. Servírujte s rýží nebo chlebovými plackami naan.
PRIMA TIP: Pokud by curry bylo suché, přilijte ještě trochu vody podle potřeby. Nakonec můžete vmíchat listy baby špenátu, dodá to jídlu hezkou barvu a další chuť. Jídlo je samo o sobě jemné, ale můžete ho přiostřit, buď čerstvou chilli papričkou při servírování nebo ke koření přidat 1/2 lžičky kajenského pepře.

Vyzkoušejte také recept na tikka masala s plackami podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Indická kuřecí tikka masala s krémovou rajčatovou omáčkou a naan plackami

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty