zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Chana masala – indické cizrnové kari s rajčaty
Autor: iStock Chana masala – indické cizrnové kari s rajčaty

Chana masala – indické cizrnové kari s rajčaty

Hodnoceno: 11x
Chana masala nechybí na menu snad v žádné indické restauraci a často bývá i součástí polední nabídky. Důvod je jednoduchý, pro vegetariány představuje syté jídlo plné bílkovin a pro masožravce vítané zpestření jídelníčku. Cizrna má příjemnou oříškovou chuť a s výraznou kořeněnou omáčkou s rajčaty báječně ladí. Příprava je navíc blesková, takže není důvod, proč si tuhle indickou klasiku nepřipravit doma.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. V hluboké pánvi nebo kastrolu rozehřejte na středním plameni olej. Přidejte cibuli a česnek a restujte asi 5 minut, až zesklovatí.
  2. Přidejte koriandr, římský kmín, kurkumu, papriku, sůl a pepř a krátce míchejte, až se koření rozvoní.
  3. Přidejte okapanou cizrnu, rajčata a vodu. Zamíchejte, přikryjte poklicí a nechte na mírném ohni provařit asi 25 minut.
  4. Nakonec jídlo dochuťte citronovou šťávou a posypte čerstvým koriandrem, případně dosolte. Servírujte s rýží nebo chlebovými plackami naan.

PRIMA TIP: Pokud by curry bylo suché, přilijte ještě trochu vody podle potřeby. Nakonec můžete vmíchat listy baby špenátu, dodá to jídlu hezkou barvu a další chuť. Jídlo je samo o sobě jemné, ale můžete ho přiostřit, buď čerstvou chilli papričkou při servírování nebo ke koření přidat 1/2 lžičky kajenského pepře.

Chana masala – indické cizrnové kari s rajčaty
Autor: iStock Chana masala – indické cizrnové kari s rajčaty

reklama