zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Japonský mléčný toustový chléb
Autor: Garden & Kitchen Japonský mléčný toustový chléb

Japonský mléčný toustový chléb

Hodnoceno: 6x
Už jste někdy ochutnali japonský toustový chléb? Jmenuje se miruku shokupan a je známý pro svou vláčnost a jemnost až sametovost. Perfektně se hodí k snídani, tak až budete zase přemýšlet o víkendové snídani, zkuste si na něj vzpomenout.
nad 2 hodiny

reklama

Suroviny

Kvásek:

Tangzhong:

Těsto:

Postup

  1. V rendlíku metličkou rozmíchejte vodu s moukou, aby v ní nebyly žádné hrudky. Poté dejte na sporák a na mírném ohni za stálého míchání vařte, dokud nevznikne pasta, která vám bude připomínat pudink. Pak sundejte z ohně a nechte zchladit do pokojové teploty.
  2. Do teplého mléka rozdrobte droždí, přidejte cukr a lžičkou vše promíchejte. Nechte klásek vzejít, trvá to 10–15 minut. 
  3. Do mísy na těsto nasypte mouku, sůl a cukr, vyklepněte vajíčko a přidejte vzešlý kvásek. Těsto pak hněťte přibližně 5 minut. Poté do těsta zapracujte vychladlou pastu (tangzhong) a nakonec i změklé máslo. 
  4. Těsto na chleba hněťte 10–15 minut. Mísu s těstem přikryjte a nechte na teplém místě kynout 60–90 minut. 
  5. Vykynuté těsto dejte na lehce pomoučený vál a rozdělte na 3 díly. Každý díl vyválejte do oválné placky, kterou po delších stranách přeložte a srolujte. Vzniklé válečky naskládejte do máslem vymazané formy na chleba. Přikryjte a nechte kynout přibližně 45–60 minut. 
  6. Troubu předehřejte na 180 °C. Nakynutý chléb potřete rozšlehaným vajíčkem se lžící mléka a pečte v předehřáté troubě 35 minut. 
  7. Po upečení chleba opatrně vyndejte z formy a přendejte na pečicí mřížku. Nechte ho úplně vychladnout a pak rozkrojte na plátky.

TIP: Chléb se skvěle hodí jako příloha či na zapékání v toustovači.

Japonský mléčný toustový chléb
Autor: Garden & Kitchen Japonský mléčný toustový chléb
Japonský mléčný toustový chléb
Autor: Garden & Kitchen Japonský mléčný toustový chléb

reklama

Rok s Garden & Kitchen
Inna Valoušková

Vystudovaná ekonomka a máma dvou dětí vyrostla na venkově, kde se od svojí babičky naučila starat o zahradu i domácí zvířata a péct a od maminky zase vařit. Po mnoha letech ve městě si však Inna Valoušková uvědomila, že patří na venkov a potřebuje cítit přírodu a jíst převážně to, co vypěstuje a ne produkty neznámého původu z anonymního supermarketu. A tak se vrátila na vesnici a začala pěstovat to, co má ráda a úrodu postupně zpracovávat v kuchyni. O své zkušenosti se dělí na blogu www.gardenandkitchen.com, díky kterému vznikla i tato kuchařka. Představuje roční období v celé jejich kráse, jejich plodiny a lahodné recepty z nich. 

Kuchařka je dostání pouze na gkshop.cz