Karaage – japonské extra křupavé smažené kuře si zamilujete

Moje hodnocení
1x

V Japonsku je karaage oblíbeným pouličním jídlem, zároveň je běžně podáváno v restauracích jako předkrm. Díky tomu, že se na masu ponechává kůže, jsou po obalení a osmažení kuřecí kousky extra křupavé a zároveň šťavnaté a křehké. To musíte vyzkoušet!

4 porce
60 minut
japonská

Suroviny

Těstíčko na karaage

Postup přípravy

  1. Kuřecí stehenní řízky s kůží nakrájejte na kousky. Smíchejte v misce 2 stroužky utřeného česneku, ½ lžíce strouhaného zázvoru, 2 a ½ lžíce sójové omáčky, ½ lžíce sezamového oleje, 2 lžíce mirinu, 2 lžíce saké a přidejte čerstvě namletý černý pepř. Kuřecí kousky promíchejte s marinádou a nechte odležet alespoň 30 minut.
  2. Po 30 minutách přidejte k masu 2 lžíce kukuřičného škrobu a 1 vejce a dobře promíchejte, aby byl každý kousek kuřete obalený těstíčkem.
  3. Poté kuřecí kousky obalte v bramborovém škrobu a přebytečný škrob oprašte.
  4. Do pánve dejte vyšší vrstvu oleje a nastavte teplotu na středně vysokou. Jakmile se olej rozpálí, vkládejte kuřecí kousky a smažte 3-4 minuty nebo dokud kuře nebude křupavé a zlatavé. (Nedávejte do pánve všechny kousky najednou, protože by se mohla snížit teplota oleje a maso by se nesmažilo, ale dusilo. Raději smažte kousky postupně po menších dávkách.)
  5. Podávejte nejlépe s japonskou majonézou Kewpie a klínkem citronu.
PRIMA TIP: Nejlepší typ masa pro přípravu karaage je stehenní kuřecí řízek s kůží. Ne vždy ho ale seženete v každém řeznictví. V tom případě kupte kuřecí stehna a vykostěte je. Ale pokud se vám do toho nechce, dobrého výsledku dosáhnete i s běžnými stehenními řízky bez kůže.

Vyzkoušejte také jižanské smažené kuře podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Jižanské smažené kuře podle Zdeňka Pohlreicha

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty