redakce Prima FRESH

Japonské sněhové lívanečky v bezlaktózové variantě s mlékem Lehké ráno

Moje hodnocení
18x

Že by nové sushi? No, podle raketové popularity, s níž se šíří světem, bychom se ani nedivili. Jsou nejen neuvěřitelně jemné a nadýchané, ale i krásné jako pohled na zasněženou horu Fudži!

4 porce
30 minut
japonská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do zcela čisté mísy dejte 4 bílky, citronovou šťávu a sůl a při střední rychlosti šlehejte elektrickými metlami do pěny. Šlehejte dál a postupně přidávejte 5 lžic cukru, až vznikne pevný, lesklý sníh.
  2. Připravte nepřilnavou pánev a postavte ji na střední stupeň, aby se rozehřála.
  3. V malé misce prošlehejte žloutky se zbylým cukrem a vanilkou do světlé hladké směsi. Vmíchejte k ní mléko, máslo a sůl.
  4. Ke žloutkům teď vmíchejte mouku a prášek do pečiva. Po částech zlehka zatírejte sníh, opatrně, aby nespadl. Zatřete ho, aby nebyl vidět, ale směs nepřešlehejte.
  5. Tukem vymažte kovové kroužky o průměru 10 cm a postavte je do pánve, nechte asi minutu zahřívat. Rozdělte do nich těstíčko a do prostoru mezi kroužky kápněte trochu vody (vznikající pára podpoří kyprost lívanečků).
  6. Pánev přikryjte pokličkou a lívanečky pečte 5 až 7 minut, až vyběhnou a na povrchu těsta budou vidět bublinky. Pak je i s kroužky opatrně obraťte a přikryté pečte ještě asi 3 minuty. Těsto se bude ještě trochu chvět, ale bude na dotek pružné – máte hotovo! Opatrně je vyjměte z kroužků a podávejte.
PRIMA TIP: Lívanečky podávejte třeba s čerstvým ovocem, mascarpone, kouskem utřeného másla nebo jen poprášené moučkovým cukrem a zakápnuté javorovým sirupem či medem. Pro přípravu receptu lze zvolit všechny suroviny v bezlaktózové variantě.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty