Míchaný salát se sladkým cibulovo-zázvorovým dresinkem v japonském stylu
Zdroj: Laura Edwards / Japonská kuchyně
Míchaný salát se sladkým cibulovo-zázvorovým dresinkem v japonském stylu
Zdroj:
Laura Edwards / Japonská kuchyně
V Japonsku se tomuto dresinku (nebo jeho drobným variacím) říká wafu – doslova „v japonském stylu“. Je to úplně úžasný, ohromně dobrý a, což je nejdůležitější, snadný dresink, který pojaponští jakýkoli salát, který si obvykle dáváte.
4 porce
10 minut
japonská
Postup přípravy
-
Cibuli a zázvor nastrouhejte najemno a pak dobře smíchejte se všemi ostatními ingrediencemi na dresink. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Můžete také vše dát do mixéru a mixovat, dokud nebudou cibule a zázvor rozsekané na malé kousky.
-
Lístky salátu pokapejte dresinkem, pak k nim šikovně naaranžujte rajčata, okurku a další zeleninu (pamatujte: šikovně). Přelijte ještě trochou dresinku a dozdobte sezamovými semínky.
Míchaný salát se sladkým cibulovo-zázvorovým dresinkem v japonském stylu
Zdroj: Laura Edwards / Japonská kuchyně
Míchaný salát se sladkým cibulovo-zázvorovým dresinkem v japonském stylu
Zdroj:
Laura Edwards / Japonská kuchyně