Tim Anderson

Míchaný salát se sladkým cibulovo-zázvorovým dresinkem v japonském stylu

Moje hodnocení
3x

V Japonsku se tomuto dresinku (nebo jeho drobným variacím) říká wafu – doslova „v japonském stylu“. Je to úplně úžasný, ohromně dobrý a, což je nejdůležitější, snadný dresink, který pojaponští jakýkoli salát, který si obvykle dáváte.

4 porce
10 minut
japonská

Dresink

  • broskev (cibule) 1/4 ks
  • čerstvý zázvor, oloupaný 1cm kousek
  • sójová omáčka 100 ml
  • rostlinný olej 4 lžíce
  • rýžový ocet 4 lžíce
  • jemný moučkový cukr nebo panela 25 g
  • pepř (čerstvě namletý černý pepř) 1 špetka

Míchaný salát

  • míchané salátové listy (potočnice, rukola, čekanka, endivie nebo prostě starý dobrý listový salát) 200 g
  • rajčata, nakrájená na klínky 2 ks
  • salátová okurka, nakrájená na šikmo 1/2 ks
  • další zelenina podle chuti – ředkvičky, avokádo, paprika... 1 hrst
  • pražená sezamová semínka na ozdobu

Postup přípravy

  1. Cibuli a zázvor nastrouhejte najemno a pak dobře smíchejte se všemi ostatními ingrediencemi na dresink. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Můžete také vše dát do mixéru a mixovat, dokud nebudou cibule a zázvor rozsekané na malé kousky.
  2. Lístky salátu pokapejte dresinkem, pak k nim šikovně naaranžujte rajčata, okurku a další zeleninu (pamatujte: šikovně). Přelijte ještě trochou dresinku a dozdobte sezamovými semínky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tim Anderson

Tim Anderson

Sedm ingrediencí a tato kniha stačí k tomu, abyste se stali mistry japonské kuchyně! Přiznejme si to: japonské pokrmy vypadají lákavě a omamují barvami a exotickými vůněmi a chutí. Doma se do nich ale pustí jen málokdo; bojíme se, že je jejich příprava příliš náročná, ingredience nedostupné a nákladné. To je ale chyba. Autor této kuchařky, Tim Anderson, nás přesvědčí, že skvostný japonský pokrm můžete vytvořit ze sedmi surovin, které koupíte v každém supermarketu – jestli chcete zajít dál, přikupte dalších deset. Autor začíná nejprve základními omáčkami a marinádami, které „japonizují" jakýkoliv pokrm, pak přejde k nejoblíbenějším jídlům, jako je gyoza, suši, yakitori, ramen a tempura. Recepty jsou srozumitelně popsané a označené podle obtížnosti, takže je snadné podle nich vařit a jídlo se vždy povede.


Přečtěte si také

Recepty