Suroviny:
- ghí 3 lžíce
- vepřové koleno 750 g
- cibule 1 ks
- pórek 5 cm
- česnek 6 stroužků
- zázvor 4 cm
- mořská řasa Kombu 1 plátek
- sůl
- vejce 4 ks
- pohankové nudle (soba; suché) 320–400 g
- pak choi 2 ks
- houby shiitake 8 ks
- mrkev (na tenké nudličky) 1 menší ks
- sójová omáčka 100 ml
- saké 50 ml
- mirin 50 ml
- jarní cibulka 2 ks
Postup přípravy:
Ve velkém hrnci nahřejte ghí a opečte na něm vepřové koleno ze všech stran dozlatova, vyjměte a dejte stranou. Cibuli a pórek rozpulte, stroužky česneku lehce rozmáčkněte a vše opečte v použitém hrnci.
Maso vložte zpět do hrnce, přidejte nakrájený zázvor, řasu, zalijte 1,5 l vody a přiveďte k varu. Vodu lehce osolte a vše táhněte na mírném ohni cca 6–8 hodin.
Hotový vývar slijte do čistého hrnce. Maso dejte stranou a ostatní ingredience vyjměte. Vejce uvařte naměkko. Pohankové nudle uvařte podle návodu na obalu. Pak choi rozpulte a spolu s houbami shiitake a mrkví přidejte do vývaru. Dochuťte sójovou omáčkou, saké, vínem mirin a nechte krátce projít varem.
Maso oberte od kostí a opečte na pánvi dozlatova. Nudle rozdělte do jednotlivých talířů, stejně tak maso, rozpůlené vejce, pak choi, shiitake a jarní cibulku nakrájenou nadrobno. Vše zalijte vývarem a podávejte.
Vepřové maso, tentokrát ve vietnamské kuchyni? Pusťte si náš videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Bun Cha