Prima FRESH

Nová hvězda dětských oslav: Japonský ovocný sendvič Sando se šlehačkou

Moje hodnocení
1x

Ovocný sendvič je v Japonsku velmi oblíbenou svačinkou, zejména u dětí. Jeho příprava je rychlá, potřebujete jen pár surovin a jsme si jistí, že třeba na dětské oslavě bude mít ohromný úspěch.

2 porce
20 minut
japonská

Suroviny

V Japonsku se ovocné sendviče Sando běžně prodávají v kavárnách a obchodech a je pro ně typické rozříznutí napůl, přičemž se odhalí mozaikový vzor, který vytvoří ovoce na řezu. Nejčastěji se do sendvičů používají jahody, ale oblíbené jsou i další druhy ovoce jako například kiwi, pomeranče, borůvky nebo broskve či jejich kombinace. Náplň je nejčastěji šlehačková, ale lze ji našlehat i s trochou mascarpone, která dodá náplni pevnost.

Postup přípravy

  1. Umyjte a připravte jahody nebo jiné ovoce. Důkladně je osušte a odřízněte stopky. Odložte stranou.
  2. Smetanu a cukr šlehejte ručním mixérem nebo šlehačem, dokud se nevytvoří tuhé špičky. Šlehačka by měla být nadýchaná, ale pevná, dejte pozor, ať ji nepřešleháte.
  3. Na plátek světlého toustového chleba o tloušťce asi půl centimetru rozetřete šlehačku. Navrch poklaďte jahody tak, aby se při krájení odhalila mozaika podle vaší představy.
  4. Na jahody rozetřete další šlehačku, abyste vyplnili mezery. Přiklopte dalším plátkem chleba.
  5. Sendvič pevně zabalte do potravinářské fólie a nechte ztuhnout v lednici. Na fólii si můžete fixou udělat značku, jak by se měl posléze sendvič rozkrojit. Ideálně nechte sendvič chladit alespoň 20 minut pro snadnější krájení.
  6. Rozbalte sendvič a odkrojte kůrku. Rozkrojte sendvič na polovinu nebo na čtvrtiny, přičemž nezapomeňte na umístění svého vzoru. Ihned podávejte.
PRIMA TIP: Ovocné sendviče můžete připravit až dva dny předem. Při delší době se mohou rozmočit. Skladujte je v lednici zabalené v potravinářské fólii.

Na přípravu ovocného sendviče se nejlépe hodí nadýchaný domácí toustový chléb, ideálně mléčný, podle japonského receptu

V sezoně jahod nezapomínejte ani na ryze české recepty. Například nepečený piškotový dort s tvarohem a jahodami, který můžete připravit podle videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty