Korpus
- hořká čokoláda 90 g
- máslo 40 g
- vejce 4 ks
- moučkový cukr 120 g
- sůl 1 špetka
- hladká mouka 100 g
- kypřicí prášek do pečiva 1 lžička
Náplň
- smetana ke šlehání 250 ml
- ostružinový džem 100 g
- moučkový cukr 40 g
- želatina 10 g
Dokončení
- smetana ke šlehání 150 ml
- vanilkový cukr 1 sáček
- ostružiny
- hořká čokoláda
Postup přípravy
- Čokoládu rozpusťte s máslem ve vodní lázni. Vejce vyšlehejte s cukrem a špetkou soli do pěny, vmíchejte čokoládu a prosátou mouku s kypřicím práškem. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 180 °C asi 20 minut. Nechte vychladnout a stáhněte papír.
- Korpus rozkrojte na dva díly. Smetanu ušlehejte do tuha, přidejte džem a cukr. Želatinu namočte do studené vody, nechte nabobtnat, poté zahřejte pod bodem varu a vmíchejte do krému.
- Krém rozetřete na spodní díl korpusu, přiklopte druhým a nechte ztuhnout v lednici. Povrch potřete ušlehanou šlehačkou s vanilkovým cukrem, nakrájejte na řezy a ozdobte čokoládovými hoblinkami a ostružinami.
PRIMA TIP: Pokud chcete řezy ještě výraznější, potřete spodní díl korpusu tenkou vrstvou ostružinového džemu, než nanesete krém – dodá dezertu intenzivnější ovocnou chuť.
Vyzkoušejte také nepečené jahodové řezy podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Nepečené jahodové řezy – lehký a osvěžující dezert, na který nepotřebujete troubu
Inspirujte se i dalšími recepty s ostružinami