Tvarohové „cheesecake“ řezy s rebarborou, jahodami a křupavou drobenkou

Moje hodnocení
4x

Sezona, ve které je bezpečné konzumovat rebarboru, je celkem krátká, proto stojí za to si ji pořádně užít a vyzkoušet nějaké nové recepty. V tomto koláči se nakyslé stonky rebarbory skvěle snoubí se sladkými jahodami. Vyšší vrstva tvarohové náplně i trik se sušenkovým korpusem připomíná klasický cheesecake.

20 porcí
90 minut

Korpus

Tvarohová náplň

Ovocná vrstva

Postup přípravy

  1. Sušenky a ovesné vločky rozmixujte najemno a smíchejte s rozpuštěným máslem. Část drobenky odložte stranou na posypání a zbytek vtlačte na dno formy o rozměru 20x25 cm vyložené pečicím papírem.
  2. Do kastrolu dejte rebarboru nakrájenou na kousky, očištěné jahody pokrájené nadrobno, cukr a citronovou šťávu. Promíchejte a povařte na mírném plameni za občasného míchání pár minut, až ovoce lehce změkne. Kukuřičný škrob rozmíchejte v malém množství vody a přimíchejte ho k ovoci. Za stálého míchání povařte do zhoustnutí a stáhněte z ohně.
  3. Ingredience na tvarohovou náplň vyšlehejte dohladka a nalijte na korpus. Navrch rozprostřete rebarborovou směs a posypte drobenkou. Pečte ve vyhřáté troubě při 170 °C cca 45-50 minut. Po upečení nechte vychladnout. Nakrájejte na porce a podávejte.

Vyzkoušejte také klasický kynutý koláč s rebarborou podle návodného videorecpetu

Kompletní recept najdete ZDE: Rebarborový koláč s drobenkou – podrobný recept krok za krokem

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty