Korpus
- máslové sušenky 150 g
- ovesné vločky 150 g
- máslo 120 g
Tvarohová náplň
- polotučný tvaroh (v alobalu) 500 g
- tučný tvaroh (ve vaničce) 125 g
- vejce 2 ks
- vanilkový cukr 50 g
- vanilkový pudink v prášku 30 g
Ovocná vrstva
- rebarbora 200 g
- jahody 250 g
- citronová šťáva 1 lžíce
- cukr krupice 100 g
- kukuřičný škrob 2 lžíce

Postup přípravy
- Sušenky a ovesné vločky rozmixujte najemno a smíchejte s rozpuštěným máslem. Část drobenky odložte stranou na posypání a zbytek vtlačte na dno formy o rozměru 20x25 cm vyložené pečicím papírem.
- Do kastrolu dejte rebarboru nakrájenou na kousky, očištěné jahody pokrájené nadrobno, cukr a citronovou šťávu. Promíchejte a povařte na mírném plameni za občasného míchání pár minut, až ovoce lehce změkne. Kukuřičný škrob rozmíchejte v malém množství vody a přimíchejte ho k ovoci. Za stálého míchání povařte do zhoustnutí a stáhněte z ohně.
- Ingredience na tvarohovou náplň vyšlehejte dohladka a nalijte na korpus. Navrch rozprostřete rebarborovou směs a posypte drobenkou. Pečte ve vyhřáté troubě při 170 °C cca 45-50 minut. Po upečení nechte vychladnout. Nakrájejte na porce a podávejte.

Tvarohové cheesecake řezy s rebarborou, jahodami a křupavou drobenkou Zdroj: Kulinární studio MAFRA / Imagefood BM / Profimedia
Vyzkoušejte také klasický kynutý koláč s rebarborou podle návodného videorecpetu
Kompletní recept najdete ZDE: Rebarborový koláč s drobenkou – podrobný recept krok za krokem
