Těsto:
- máslo 150 g
- moučkový cukr 150 g
- vanilkový cukr 1 sáček
- citronová kůra 1 lžíce
- žloutek 4 ks
- polohrubá mouka 180 g
- zakysaná smetana 60 ml
- bílek 2 ks
- sůl 1 špetka
Náplň:
- plnotučné mléko 300 ml
- cukr krupice 60 g
- vanilkový pudink v prášku 1 sáček
- měkký tvaroh 200 g
- maliny 300 g
Sněhová čepice:
- bílek 2 ks
- cukr krupice 60 g
- citronová šťáva 1 lžíce
Postup přípravy:
- Změklé máslo utřete s oběma cukry, kůrou a žloutky do pěny. Poté zlehka vmíchejte prosátou mouku se smetanou.
- Bílky vyšlehejte se solí a vmíchejte do žloutkové směsi. Hotové těsto rozetřete do pekáčku (25×30 cm) vyloženého pečicím papírem.
- Z mléka, cukru a pudinku uvařte hustý krém. Nechte ho krátce vychladnout a vmíchejte do něj tvaroh. Vzniklou náplň rozetřete na těsto a poklaďte malinami. Koláč pečte při 160 °C asi 45 minut.
- Sněhová čepice: Bílky vyšlehejte s cukrem a šťávou dotuha. Pomocí cukrářského sáčku s řezanou trubičkou koláč ozdobte a dopečte při 180 °C asi 10–20 minut dozlatova (dobře ho sledujte a vyndejte včas, ať sníh nepřepečete). Vychladlý koláč nakrájejte na řezy.
Chcete si připravit další chutné řezy? Pusťte si tento videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Nebo se podívejte na další malinové recepty: