reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Borůvkovo-ostružinové tiramisu
Autor: Kitchen Story Borůvkovo-ostružinové tiramisu

Borůvkovo-ostružinové tiramisu

Hodnoceno: 1x
Dnes pro vás máme recept na vylepšené tiramisu. Po této dobrotě se jen zapráší!
do 30 minut
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Žloutky oddělte od bílků, ty si dejte do zvláštní mísy, a vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny. Ke žloutkům následně zamíchejte mascarpone.
  2. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, který opatrně vmíchejte ke žloutkům s mascarpone. Vznikne vám základní krém.
  3. Uvařte si opravdu silnou kávu, do které nalijte kapku mandlového likéru Amaretto. Musíte s ním opatrně, abyste ho tam neměli moc. Cukrářské piškoty následně namočte v kávě a vyložte s ním dno skleničky, ve které budete dezert podávat.
  4. Část, necelou polovinu ostružin a borůvek spolu rozmixujte v mixéru, abyste si udělali ovocný přeliv. Pokud máte ovoce dostatečně zralé, není třeba ho doslazovat, ale pokud to není úplně ono, můžete použít med. Do každé skleničky tak přijde půl až jedna lžíce přelivu na piškoty.
  5. Nakonec sklenici naplňte připraveným krémem z mascarpone a dejte zatuhnout do ledničky alespoň na 2 hodiny.
  6. Před servírováním použijte k dozdobení zbývající ostružiny s borůvkami.

Borůvkovo-ostružinové tiramisu 2 Foto: Borůvkovo-ostružinové tiramisu; foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

KitchenStory.cz Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

reklama

reklama