Suroviny
- máslo 300 g
- moučkový cukr 250 g
- vanilkový cukr 1 sáček
- vejce 7 ks
- hladká mouka 450 g
- Polotučné mléko 150 ml
- kypřicí prášek do pečiva 1 sáček
- kakao (holandského typu) 20 g
- višnový kompot 400 g
Krém
- Polotučné mléko 300 ml
- cukr krupice 150 g
- vanilkový pudink v prášku 1 sáček
- máslo 250 g
Poleva
- čokoládová poleva bílá 100 g
- čokoládová poleva tmavá 60 g

Postup přípravy
- Změklé máslo vyšlehejte s oběma druhy cukru do pěny. Postupně zašlehávejte žloutky. Bílky vyšlehejte na pevný sníh. Do máslové pěny vmíchejte polovinu bílkového sněhu, prosátou mouku a mléko. Poté vmíchejte zbylý sníh a zbytek mouky smíchaný s kypřicím práškem. Dvě třetiny těsta rozetřete do pekáčku (30 × 40 cm) vyloženého pečicím papírem. Do zbylého těsta vmíchejte kakao a zbylé mléko a tuto kakaovou část rozetřete na světlou vrstvu těsta.
- Višně sceďte, nechte okapat a vypeckujte. Rozložte je v řadách na těsto a lehce je zatlačte. Pečte v troubě předehřáté na 160 °C asi 45 minut. Nechte koláč vychladnout v pekáčku a poté ho vyjměte na prkýnko.
- Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvařte hustý krém. Nechte ho vychladnout, pak ho rozšlehejte robotem a po částech do něj zašlehejte na kousky nakrájené změklé máslo. Vyšlehejte hladký krém. Rozetřete ho na korpus a dejte ztuhnout do chladničky.
- Povrch krému potřete rozpuštěnou bílou čokoládovou polevou a nechte ztuhnout. Poté rozetřete tmavou polevu a pomocí ozdobné stěrky vytvořte vlnky. Opět nechte ztuhnout a nakrájejte na řezy.
Vyzkoušejte také oblíbené hraběnčiny řezy s jablky a ořechy podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Hraběnčiny řezy s jablky a vlašskými ořechy
Inspirujte se i dalšími báječnými recepty na moučníky z plechu