Suroviny
Batátové pyré
- batáty 500 g
- cibule 1 ks
- česnek 1 stroužek
- slunečnicový olej 2 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- sladká chilli omáčka 2 lžíce
- citronová šťáva 2 lžíce
- klíčky (na ozdobu)
Postup přípravy
Vykostěte kuře tak, aby vám vznikl plát vhodný na roládu. Na másle orestujte nakrájenou cibuli, zalijte prošlehanými vejci, přidejte zeleninu, osolte a opepřete.
Maso naklepte, osolte a potřete vaječnou náplní. Zaviňte do rolády, stáhněte provázkem, vložte do pekáčku, podlijte vodou a pečte při 180 °C dozlatova, cca 45 minut.
Batáty nakrájejte na kostičky, cibuli a česnek nasekejte nadrobno. Na oleji orestujte cibuli s česnekem, přidejte batáty a restujte 5 minut. Zalijte vodou a vařte 15–20 minut doměkka.
Uvařenou směs rozmixujte najemno, osolte, opepřete, ochuťte chilli omáčkou a citronovou šťávou.
Z upečené rolády odstraňte provázek, nakrájejte ji na plátky a podávejte s batátovým pyré. Ozdobte hráškovými výhonky.
PRIMA TIP: Pro výraznější chuť můžete batátové pyré doplnit o kapku kokosového mléka nebo nastrouhaný zázvor – získáte jemně exotický nádech.
Vyzkoušejte také kuřecí roládu s estragonovou omáčkou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Roláda z jarního kuřátka s estragonovou omáčkou podle Zdeňka Pohlreicha