Nádivka:
Postup přípravy:
- Nejprve si připravte kaštanovou nádivku. V malém hrnci na másle orestujte najemno nasekanou šalotku. Asi po 3 minutách k ní přidejte nasekané předvařené kaštany, nasekaný rozmarýn a lístečky tymiánu.
- Vše osolte a opepřete. Společně restujte asi 5 minut. Pak nechte směs zchladnout a poté do ní zamíchejte syrové vejce a nasekané sušené brusinky.
- Vykostěné kuře omyjte a papírovou utěrkou osušte. Plát masa položte na čistou podložku kůží dolů. Maso osolte a opepřete. Na něj nyní opatrně rozmažte kaštanovou směs.
- Roládu teď přes podélnou stranu opatrně zarolujte a zajistěte provázkem. Přendejte ji do pekáčku, povrch mírně osolte, opepřete a okořeňte směsí koření na pečené kuře.
- Povrch poklaďte kousky másla. Maso lehce podlijte vodou, přikryjte alobalem nebo poklicí a dejte ho péct asi na 60 minut do předehřáté trouby na 180 °C.
- Po této době maso odkryjte a dopečte ho dozlatova. Během pečení roládu podlévejte výpekem, případně přilijte trochu vody. Hotovou roládu nakrájejte a podávejte ideálně s bramborou kaší a nakládanými brusinkami.
Další recepty na roládu:
Nebo vyzkoušejte roládku podle Šéfa s naším videoreceptem: