Suroviny
- krůtí prsa (vcelku) 1,5 kg
- dijonská hořčice 3 lžíce
- máslo
- cibule
- česnek
- listová zelenina (např. baby špenát, medvědí česnek, mladá kopřiva) 400 g
- anglická slanina 200 g
- bílé pečivo (tvrdé) 50 g
- bylinky (medvědí česnek, hladkolistá petržel) 1 hrst
- olivový olej 3 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Nejprve připravte maso na roládu, krůtí prsa rozkrojte na plát o výšce asi 3-4 centimetry a zlehka naklepejte. Maso z obou stran osolte a opepřete a vnitřní stranu potřete hořčicí.
- Pro nádivku nechte na másle zpěnit nasekanou cibuli s česnekem, potom přidejte zelenou směs a pozvolna duste, až se tekutina odpaří. Dochuťte solí a nechte zchladnout.
- Zelenou nádivku rovnoměrně rozložte na maso, zarolujte a stáhněte potravinářským provázkem, aby roláda držela tvar.
- Pečte pomocí horkého vzduchu při 190 °C a pokud máte možnost, přidejte funkci pro střední úroveň páry – maso bude opravdu měkké a zůstane plné lahodné šťávy. Roládu vložte na plech, podlijte trochou vody a povrch rolády poklaďte plátky slaniny. Pečte 50 minut až hodinu, povrch rolády by měl být zlatavý.
- Mezitím připravte křupavou drobenku navrch. Do mixéru přidejte na kousky natrhané pečivo, bylinky, olivový olej, špetku soli a pepře a rozmixujte najemno. Drobenku prsty přimáčkněte navrch rolády a dopékejte dozlatova dalších 10 minut.
PRIMA TIP: Autorka receptu Kaya sama sebe považuje za nadšence pro vše, co se točí kolem dobrého jídla. Vaří hodně a ráda – pro svého muže a dvě malé ratolesti, všechny své blízké a známé. Blog S vášní pro jídlo založila proto, aby se její vášeň dostala dál. Kaya používá parní troubu Whirlpool W11I OP1 4S2 H s extra velkým objemem 73 l, generátorem páry, s Wi-Fi a senzorovou technologií 6. SMYSL pro ideální výsledek s nejnižší možnou spotřebou elektrické energie. Trouba má také pokročilou technologii SteamSense+ pro pečení s nízkou, střední nebo vysokou úrovní páry v kombinaci s horkým vzduchem o teplotě 140-220 °C.
Vyzkoušejte také krůtí roládu s gorgonzolovou omáčkou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE