Slavnostní vepřová roláda s náplní z jablek a ořechů
Zdroj: Marek Kučera
Slavnostní vepřová roláda s náplní z jablek a ořechů
Zdroj:
Marek Kučera
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 165 °C. Máslo rozehřejte ve větší pánvi nebo plochém kastrolu, vmíchejte jablko, cibuli, celer a ořechy. Opékejte asi 5 minut, až zelenina zvláční, pak vmíchejte jablečné pyré, vodu a strouhanku. Vařte a promíchávejte, až se do strouhanky vsákne všechna tekutina a získáte hustou náplň. Ochuťte ji skořicí, hřebíčkem, muškátovým oříškem a zázvorem a osolte ji.
-
Plát masa osolte a opepřete. Naneste na něj náplň, maso stočte, obtočte plátky slaniny a převažte provázkem.
-
Roládu vložte do trouby a pečte asi 45 až 50 minut, až zezlátne a maso bude měkké. Během pečení podle potřeby podlévejte trochou horké vody.
Slavnostní vepřová roláda s náplní z jablek a ořechů
Zdroj: Marek Kučera
Slavnostní vepřová roláda s náplní z jablek a ořechů
Zdroj:
Marek Kučera