Prima FRESH

Slavnostní vepřová roláda s náplní z jablek a ořechů

Moje hodnocení
3x

Jablka a vepřové spolu vytvářejí báječný chuťový soulad, jadrné vlašáky přitvrdí muziku. Další spojenectví spolu uzavřela jablka a skořice. Slavnostní roláda pro opravdové gurmety.

6 porcí
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 165 °C. Máslo rozehřejte ve větší pánvi nebo plochém kastrolu, vmíchejte jablko, cibuli, celer a ořechy. Opékejte asi 5 minut, až zelenina zvláční, pak vmíchejte jablečné pyré, vodu a strouhanku. Vařte a promíchávejte, až se do strouhanky vsákne všechna tekutina a získáte hustou náplň. Ochuťte ji skořicí, hřebíčkem, muškátovým oříškem a zázvorem a osolte ji.
  2. Plát masa osolte a opepřete. Naneste na něj náplň, maso stočte, obtočte plátky slaniny a převažte provázkem.
  3. Roládu vložte do trouby a pečte asi 45 až 50 minut, až zezlátne a maso bude měkké. Během pečení podle potřeby podlévejte trochou horké vody.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty