Suroviny
- máslo 60 g
- česnek 1 stroužek
- listový špenát 3 hrsti
- sůl
- vejce 2 ks
- pepř (čerstvě namletý)
- pažitka
- kuřecí prsa 4 ks
- schwarzwaldská šunka 4 plátky
- mrkev 1 ks
- cibule 2 ks

Postup přípravy
- V pánvi na polovině másla opečte oloupaný nasekaný česnek, přidejte špenát, nechte ho zavadnout, osolte a vše přendejte na talíř. Do pánve vyklepněte rozšlehaná osolená a opepřená vejce, připravte jako míchaná vejce, přidejte nasekanou pažitku, odstavte a nechte zchladnout.
- Maso očistěte, silnější část nařízněte a přes fólii naklepejte. Šunku vyskládejte lehce přes sebe a na ni poklaďte kuřecí plátky, osolte, opepřete. Mrkev oloupejte a nastrouhejte nahrubo, rozložte na okraj připraveného plátu, přidejte vejce a špenát bez tekutiny.
- Stočte do rolády a svažte kuchyňským provázkem, osolte, opepřete a přendejte do formy, přidejte na osminky nakrájené oloupané cibule, zbytek másla a pečte při 190 °C asi 35 minut, poté nechte cca 15 minut odležet.
- Z rolády sundejte provázek a nakrájejte ji na plátky. Podávejte například s opečenými bramborami (ty můžete případně péct společně s roládou).
PRIMA TIP: Obdobně můžete použít i kuřecí stehenní řízky, s kterými bude roláda ještě šťavnatější. Nebo sáhněte po krůtím mase.
Vyzkoušejte také jemnou králičí roládu podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Králičí roláda podle Zdeňka Pohlreicha
