Vinařská kuchařka

Telecí roláda s hráškem, sladkou karotkou a smetanovými bramborami

Moje hodnocení
1x

K jarnímu období patří maso z mladých zvířat. Vyzkoušejte delikátní telecí roládu, kterou doplňte pečenými bramborami se smetanou a parmazánem. Na jarním talíři nesmí chybět ani mladá sladká karotka a zelený hrášek. Ideální jídlo například na velikonoční tabuli.

5 porcí
120 minut

Telecí roláda

Zelenina

Smetanové brambory

Postup přípravy

  1. Telecí krk rozkrájejte na plát, osolte, opepřete, proložte anglickou slaninou nakrájenou na plátky a zaviňte roládu. Přesuňte ji do pekáčku vymazaného máslem, podlijte panákem vody a upečte v troubě rozehřáté na 180 °C doměkka, cca 50 minut.
  2. Malé karotky očistěte (můžete ponechat kus nati), krátce je povařte a před podáváním je společně s hráškem opečte v másle, dochuťte solí a pepřem.
  3. Brambory nakrájejte na tenké plátky, vrstvěte do pekáčku a prolévejte smetanou s parmazánem, trochou soli, pepřem a upečte dozlatova, cca 45 minut.

Vybrané víno k párování

Ryzlink vlašský Traditional line z vinařství Mikrosvín Mikulov ze spolku vinařů Dunajovské kopce – suché. Hrozny v tomto roce dozrály velmi výjimečně. Díky tomu víno má sytě zlatou barvu. Vůně je výrazná s projevem hrušek, sušených bylin a lipového medu. V chuti výborná středová plnost s měkkou kyselinkou a medovým projevem. Na patře s nádechem pomerančové kůry a minerálním závěrem.

  • Recept připravila RESTAURACE TOMMY’S DINE & WINE z Pardubic
  • Foto David Peltán

Vyzkoušejte také jemné telecí s hříbky a máslovými noky podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Vinařská kuchařka

Dunajovské kopce Vinařská kuchařka

Máme to štěstí, že se u nás daří vínu a to se liší obec od obce dle rozdílných podmínek a odrůd. A právě krásu regionálních rozdílů a výjimečnosti ukazuje Vinařská kuchařka. Vinaři z moravských obcí Březí u Mikulova a Dolní Dunajovice sdružení ve spolku Dunajovské kopce oslovili zajímavé české šéfkuchaře, s kterými už dlouho spolupracují a společně vytvořili unikátní zážitková několikachodová menu. Nadchnou vás už krásné fotky a až budete všechny dobroty trávit, můžete si přečíst spoustu zajímavostí z výroby vína a kouzelné krajiny Dunajovských kopců.

eshop.dunajovskekopce.cz


Přečtěte si také

Recepty