Coolinářka

Pečená kuřecí roláda se svěží hráškovou náplní

Moje hodnocení
10x

Masová roláda? Tak to je o víkendu naprostá jistota. Každý si na ní pochutná, dá se připravit na mnoho způsobů a na přípravu není zase tak náročná. Zkuste tentokrát kuřecí roládu s náplní z ricotty, hrášku a jarní cibulky. Nebudete litovat!

1 porce
60 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu dejte předehřát na 180 °C na horkovzduch.
  2. Připravte si sýrovou nádivku z ricotty, do které zamíchejte vaječný žloutek, zelený hrášek, strouhaný parmazán, nasekanou jarní cibulku a muškátový oříšek.
  3. Vykostěné kuře omyjte a papírovou utěrkou osušte. Plát masa položte na čistou podložku kůží dolů.
  4. Maso osolte a opepřete. Rozložte na něj plátky slaniny. Na ní nyní opatrně rozmažte ricottovou směs.
  5. Roládu teď přes podélnou stranu opatrně zarolujte a zajistěte provázkem. Přendejte ji do pekáčku, povrch mírně osolte, opepřete a okořeňte směsí koření na pečené kuře.
  6. Povrch poklaďte kousky másla. Maso lehce podlijte vodou a dejte ho péct asi na 50 minut do předehřáté trouby.
  7. Během pečené roládu podlévejte výpekem, případně přilijte trochu vody.
  8. Podávejte ideálně s bramborou kaší.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Coolinářka


Přečtěte si také

Recepty