Cukrfree (ne)bramborový salát z batátů
Zdroj: Janina Černá / Cukrfree
Cukrfree (ne)bramborový salát z batátů
Zdroj:
Janina Černá / Cukrfree
Sváteční salát bez klasických brambor? I takový si můžete na Vánoce připravit! Stačí mít v kuchyni batáty, tzv. sladké brambory. Z nich tuto tradiční specialitu vykouzlíte raz dva, navíc zase trochu jinak!
Postup přípravy
-
Batáty dejte ve slupce uvařit.
-
Zatím si připravte domácí majonézu a to tak, že do vyšší nádoby vložze žloutek, citrónovou šťávu, ocet, hořčici a sůl.
-
Pomocí ručního šlehače směs šlehejte, dokud se nevytvoří světle žlutá hmota.
-
První čtvrtku hrnku oleje přidejte po lžičkách – vždy jen pár kapek, vše dobře prošlehejte.
-
Zbylý olej za neustálého šlehání opatrně přilévejte do směsi, dokud se vám nevytvoří tuhá majonéza.
-
Hotovou majonézu nechte vychladnout v lednici.
-
Uvařené batáty oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a vložte do větší mísy.
-
Přidejte hrášek, najemno nakrájenou cibulku, šunku, na kostičky nakrájená vejce, zakysanou smetanu, domácí majonézu, sůl a pepř a vše důkladně a opatrně promíchejte.
-
Nechte přes noc uležet v lednici a podávejte s pořádným kusem ryby nebo masa.
Cukrfree (ne)bramborový salát z batátů 2
Zdroj: Janina Černá / Cukrfree
Cukrfree (ne)bramborový salát z batátů 2
Zdroj:
Janina Černá / Cukrfree