Petrželku, pažitku, oregano, česnek, papričku a jarní cibulku jemně nasekejte. Můžete použít mixér, ale nesmíte mixovat moc dlouho, aby salsa neztratila barvu.
Všechny ingredience smíchejte a nechte 15 minut odležet.
Sladké brambory nakrájejte na tenčí plátky (asi 1 cm) a pomažte olivovým olejem.
Gril rozpalte na 200–230 stupňů a grilujte na přímém žáru z každé strany cca 3 minuty.
Až brambory vyndáte, pomažte je olivovým olejem s drceným česnekem.
Podávat je můžete například se zakysanou smetanou s česnekem, kajenským pepřem a čerstvými bylinkami nebo se zelenou salsou chimichurri. Záleží na vaší chuti.
Blogerka Cat & Cook, vlastním jménem Ivana Jindřichová, propadla jídlu ve 12 letech a od té doby stále vaří. Nejdřív pro sebe a pro mamku, pak pro přítele, pak pro spolubydlící a přátele, pro partnera a teď už i pro své čtenáře. Miluje kočky, které jsou také poznávacím znamením jejího blogu. Po Mindě přišly Miňonka a Laskonka, které se neobyčejně hodí do její nové, už třetí kuchařky, z edice Sladká. Obsahuje recepty na dezerty z Čech i celého světa, které doplňují oblíbená sladká jídla a velikonoční a vánoční recepty. Podrobně popsané postupy, odpovědi na všechny otázky, které si při přípravě kladete, a krásné fotografie vás dovedou ke kýženému výsledku. Zaručeně se dočkáte nehynoucí lásky svých nejbližších.