návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Grilované batáty

3–4 porce
do 30 minut
Grilované batáty
Grilované batáty Autor: Cat & Cook
Batáty se skvěle hodí na gril – připravit si tak můžete lahodný a rychlý předkrm, který zasytí nedočkavce před hlavním chodem! :)
Reklama

Článek

Vegetariánský kebab  s feta sýrem a rajčátky Foto:

18x originální grilovačka bez masa

Když se řekne grilování, většina z nás si představí pořádný kus masa nebo klobásky, ale na grilu se dá připravit i báječná bezmasá hostina!
Reklama

Postup

  1. Petrželku, pažitku, oregano, česnek, papričku a jarní cibulku jemně nasekejte. Můžete použít mixér, ale nesmíte mixovat moc dlouho, aby salsa neztratila barvu.
  2. Všechny ingredience smíchejte a nechte 15 minut odležet.
  3. Sladké brambory nakrájejte na tenčí plátky (asi 1 cm) a pomažte olivovým olejem.
  4. Gril rozpalte na 200–230 stupňů a grilujte na přímém žáru z každé strany cca 3 minuty.
  5. Až brambory vyndáte, pomažte je olivovým olejem s drceným česnekem.
  6. Podávat je můžete například se zakysanou smetanou s česnekem, kajenským pepřem a čerstvými bylinkami nebo se zelenou salsou chimichurri. Záleží na vaší chuti.
Reklama

Grilované batáty 2 Foto:

Grilované batáty 3 Foto: Grilované batáty; foto: Cat & Cook

Cat & Cook Foto:

Cat & Cook

Na blogování nejvíce miluji čas strávený v kuchyni, jsem kuchařka a cukrářka každým coulem!

Můj blog klade velký důraz na kvalitu, ráda ve svých receptech popisuji původ tradičních jídel, kuchařských postupů a surovin. Naleznete zde tipy na dobré restaurace, potraviny i kuchyňské náčiní.

V blogování mi pomáhá moje chlupatá Minda – nelekejte se – jedná se o moji perskou kočku, proto název Cat & Cook  :-)

catandcook.cz alias Ivana Jindřichová

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama