Grilované batáty
Zdroj: Cat & Cook
Grilované batáty
Zdroj:
Cat & Cook
Postup přípravy
-
Petrželku, pažitku, oregano, česnek, papričku a jarní cibulku jemně nasekejte. Můžete použít mixér, ale nesmíte mixovat moc dlouho, aby salsa neztratila barvu.
-
Všechny ingredience smíchejte a nechte 15 minut odležet.
-
Sladké brambory nakrájejte na tenčí plátky (asi 1 cm) a pomažte olivovým olejem.
-
Gril rozpalte na 200–230 stupňů a grilujte na přímém žáru z každé strany cca 3 minuty.
-
Až brambory vyndáte, pomažte je olivovým olejem s drceným česnekem.
-
Podávat je můžete například se zakysanou smetanou s česnekem, kajenským pepřem a čerstvými bylinkami nebo se zelenou salsou chimichurri. Záleží na vaší chuti.
Náš tip: Neodolatelná a originální grilovačka bez masa