Pečené batátové hranolky zalité tahini dresinkem
Zdroj: Lahodně s Ellou: Veganská kuchařka
Pečené batátové hranolky zalité tahini dresinkem
Zdroj:
Lahodně s Ellou: Veganská kuchařka
Podlouhlé naoranžovělé hlízy jsou nabité betakarotenem a dalšími vitaminy a minerály a patří k nejvýživnějším druhům zeleniny. Jejich nasládlá chuť tvoří perfektní chuťový kontrast ve slaných pokrmech. Zahustíte jimi pečenou zeleninu i kari, rozmačkáte je na hedvábnou kaši či pyré nebo je proměníte v úžasné hranolky. Pečením s olivovým olejem zesládnou a získají křupavou kůrku, jemný tahini dresink s pikantním citronem, chilli papričkou a jarní cibulkou jim dodá šmrnc. Perfektní mlsání, hit večírků pro děti i dospělé nebo příloha.
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 220 °C. Batáty omyjte, očistěte a rozkrojte podélně napůl. Každou polovinu rozkrojte na 8 měsíčků. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte 2 lžícemi oleje, osolte, opepřete, promíchejte a pečte v předehřáté troubě asi 40–45 minut dozlatova a dokřupava.
-
Upečené batáty vyjměte a promíchejte se zbylým olejem.
-
Na dresink vyšlehejte všechny suroviny v misce.
-
Chilli papričku, jarní cibulku a koriandr nasekejte nadrobno. Batáty přelijte dresinkem a posypte chilli papričkou, cibulkou a koriandrem.
Pečené batátové hranolky zalité tahini dresinkem
Zdroj: Lahodně s Ellou: Veganská kuchařka
Pečené batátové hranolky zalité tahini dresinkem
Zdroj:
Lahodně s Ellou: Veganská kuchařka