Ella Woodward

Pečené batátové hranolky zalité tahini dresinkem

Moje hodnocení
4x

Podlouhlé naoranžovělé hlízy jsou nabité betakarotenem a dalšími vitaminy a minerály a patří k nejvýživnějším druhům zeleniny. Jejich nasládlá chuť tvoří perfektní chuťový kontrast ve slaných pokrmech. Zahustíte jimi pečenou zeleninu i kari, rozmačkáte je na hedvábnou kaši či pyré nebo je proměníte v úžasné hranolky. Pečením s olivovým olejem zesládnou a získají křupavou kůrku, jemný tahini dresink s pikantním citronem, chilli papričkou a jarní cibulkou jim dodá šmrnc. Perfektní mlsání, hit večírků pro děti i dospělé nebo příloha.

2 porce
60 minut

Hranolky

Dresink

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 220 °C. Batáty omyjte, očistěte a rozkrojte podélně napůl. Každou polovinu rozkrojte na 8 měsíčků. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte 2 lžícemi oleje, osolte, opepřete, promíchejte a pečte v předehřáté troubě asi 40–45 minut dozlatova a dokřupava.
  2. Upečené batáty vyjměte a promíchejte se zbylým olejem.
  3. Na dresink vyšlehejte všechny suroviny v misce.
  4. Chilli papričku, jarní cibulku a koriandr nasekejte nadrobno. Batáty přelijte dresinkem a posypte chilli papričkou, cibulkou a koriandrem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Ella Woodward

Knihy Omega Ella Woodward

Pokud máte Ellinu první kuchařku a vaříte podle ní, určitě pravidelně odpovídáte na dotazy, čím to, je že vypadáte tak báječně a mladě a možná po vás ostatní také chtějí recepty na ta dobrá jídla, co si nosíte do práce či do školy.

V nové knize se proto Ella zaměřila na občerstvení pro přátele a vymyslela spoustu zdravých a především výborných receptů pro nejrůznější příležitosti – od společné snídaně přes slavnostní oběd, přátelskou večeři či piknik. Ella umí fantasticky kombinovat chutě, vůně a textury potravin a zároveň dbá i na jejich výživovou hodnotu a vliv na zdraví. S Ellou se k němu projíte.

Vydalo nakladatelství Omega.


Přečtěte si také

Recepty