Hranolky
- batáty 2 ks
- olivový olej 4 lžíce
- červené chilli papričky 1 ks
- koriandr (čerstvý ) 1 hrst
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Dresink
- sezamová pasta tahini 3 lžíce
- citronová šťáva 1 lžíce
- olivový olej 2 lžíce
- mořská sůl (vločková ) 1 špetka
- jarní cibulka 2 ks
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 220 °C. Batáty omyjte, očistěte a rozkrojte podélně napůl. Každou polovinu rozkrojte na 8 měsíčků. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte 2 lžícemi oleje, osolte, opepřete, promíchejte a pečte v předehřáté troubě asi 40–45 minut dozlatova a dokřupava.
- Upečené batáty vyjměte a promíchejte se zbylým olejem.
- Na dresink vyšlehejte všechny suroviny v misce.
- Chilli papričku, jarní cibulku a koriandr nasekejte nadrobno. Batáty přelijte dresinkem a posypte chilli papričkou, cibulkou a koriandrem.
Pečené batátové hranolky zalité tahini dresinkem Zdroj: Lahodně s Ellou: Veganská kuchařka