reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Pečené batátové hranolky zalité tahini dresinkem
Autor: Lahodně s Ellou: Veganská kuchařka Pečené batátové hranolky zalité tahini dresinkem

Pečené batátové hranolky zalité tahini dresinkem

Hodnoceno: 2x
Podlouhlé naoranžovělé hlízy jsou nabité betakarotenem a dalšími vitaminy a minerály a patří k nejvýživnějším druhům zeleniny. Jejich nasládlá chuť tvoří perfektní chuťový kontrast ve slaných pokrmech. Zahustíte jimi pečenou zeleninu i kari, rozmačkáte je na hedvábnou kaši či pyré nebo je proměníte v úžasné hranolky. Pečením s olivovým olejem zesládnou a získají křupavou kůrku, jemný tahini dresink s pikantním citronem, chilli papričkou a jarní cibulkou jim dodá šmrnc. Perfektní mlsání, hit večírků pro děti i dospělé nebo příloha.
do 1 hodiny
2–4 porce

reklama

Suroviny (2–4 porce)

Dresink:

Postup

  1. Troubu předehřejte na 220 °C. Batáty omyjte, očistěte a rozkrojte podélně napůl. Každou polovinu rozkrojte na 8 měsíčků. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte 2 lžícemi oleje, osolte, opepřete, promíchejte a pečte v předehřáté troubě asi 40–45 minut dozlatova a dokřupava. 
  2. Upečené batáty vyjměte a promíchejte se zbylým olejem. 
  3. Na dresink vyšlehejte všechny suroviny v misce.
  4. Chilli papričku, jarní cibulku a koriandr nasekejte nadrobno. Batáty přelijte dresinkem a posypte chilli papričkou, cibulkou a koriandrem. 
Pečené batátové hranolky zalité tahini dresinkem
Autor: Lahodně s Ellou: Veganská kuchařka Pečené batátové hranolky zalité tahini dresinkem

reklama

Lahodně s Ellou: Veganská kuchařka
Ella Woodward-Mills

Svou první knihou Lahodně s Ellou způsobila Ella Woodward doslova revoluci ve vnímání vegetariánství. Ukázala, že čistě zeleninová jídla mohou být sexy a oslovit i ty, kteří běžně jedí maso. Vegetariánkou se totiž nestala proto, aby zachránila zvířata, ale kvůli dlouhé vleklé nemoci, kterou úpravou stravy nakonec vyléčila. Při vaření promýšlí výsledný dojem, jídlo musí krásně vonět, chutnat i vypadat. Ve své poslední – veganské – kuchařce shrnuje 100 nejoblíbenějších a nejozkoušenějších receptů z večeří pro přátele, pop-up akcí, lahůdkářství i svého bistra a ukazuje, že jíst zdravě a vegansky od rána do večera je báječná jízda pro všechny smysly. Recepty doplňuje i Ellin příběh a praktický návod na veganství v běžném životě. 
Vydalo nakladatelství Knihy Omega
Související témata: batáty , vegan , tahini , hranolky , Ella Woodward , Malá jídla