Akademiekvality.cz

Pečená dýně, batáty, topinambury a mrkev s praženými semínky

Moje hodnocení
3x

Každý z nás má potřebu konzumovat maso úplně jinak. Jestliže patříte mezi lidi, kteří si pochutnají i na bezmasých pokrmech, nebo jste přímo vegetariáni, budete mít z tohoto receptu opravdu radost. Už napohled hraje jídlo lákavými svěžími barvami a úplně vybízí k ochutnání. Je totiž plný pečené dýně, sladkých brambor, mrkve, semínek, bylinek a také topinamburů, které možná znáte pod názvem „židovské brambory“ nebo "jeruzalemský artyčok". Jedná se de facto o druh slunečnice, jejíž hlíza je jedlá, a to jsou právě topinambury. Nechte si chutnat!

4 porce
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Zeleninu očistěte a nakrájejte na větší kousky různých tvarů, dejte ji do pekáče a přidejte arašídové máslo. Osolte, opepřete a dobře promíchejte. Přepuštěné máslo rovnoměrně rozdělte a nakonec na zeleninu položte snítky tymiánu.
  2. Zeleninu trošku podlijte vodou a přikryjte alobalem a pečte při 160 °C cca 40 minut. Poté zeleninu odklopte a pečte dalších 15 minut, aby se zelenina opekla do světle hněda.
  3. Semínka opražte na sucho na pánvi a následně jimi posypte pečenou zeleninu.

PRIMA TIP: Další informace o kvalitních potravinách najdete na webu www.akademiekvality.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty