Suroviny
- dýně Hokkaidó 300 g
- batáty 200 g
- topinambur 300 g
- mrkev 200 g
- přepuštěné máslo 30 g
- arašídové máslo 50 g
- sušený tymián
- slunečnicová semínka
- dýňová semínka
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Zeleninu očistěte a nakrájejte na větší kousky různých tvarů, dejte ji do pekáče a přidejte arašídové máslo. Osolte, opepřete a dobře promíchejte. Přepuštěné máslo rovnoměrně rozdělte a nakonec na zeleninu položte snítky tymiánu.
- Zeleninu trošku podlijte vodou a přikryjte alobalem a pečte při 160 °C cca 40 minut. Poté zeleninu odklopte a pečte dalších 15 minut, aby se zelenina opekla do světle hněda.
- Semínka opražte na sucho na pánvi a následně jimi posypte pečenou zeleninu.
PRIMA TIP: Další informace o kvalitních potravinách najdete na webu www.akademiekvality.cz.
Pečená dýně, batáty, topinambury a mrkev s praženými semínky 2 Zdroj: www.akademiekvality.cz
Pečená dýně, batáty, topinambury a mrkev s praženými semínky 3 Zdroj: www.akademiekvality.cz