Bára Hlubučková, Bára Lundgren a Petr Novák

Jarní telecí roláda plněná míchanými vejci

Moje hodnocení
5x

Jaro a mláďata patří nerozlučně k sobě. Pokud vám nevadí na talíři, telecí kýta plněná čerstvou petrželí s míchanými vejci s vůní tymiánu vás okouzlí nevšední přípravou a lahodným výsledkem téměř bez práce.

4 porce
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Opečte ji na rozehřátém oleji v pánvi, až zesklovatí, trvá to přibližně 2–3 minuty na středním stupni. Přidejte vejce a nadrobno nasekanou petrželku a důkladně promíchejte, až se vejce začnou srážet. Odstavte.
  2. Troubu předehřejte na 175 °C a připravte si zapékací mísu (30 x 40 cm). Maso očistěte a paličkou ho rozklepejte na velký plát silný zhruba 5 mm. Česnek oloupejte a prolisujte nebo nastrouhejte najemno. Vmasírujte ho se solí, pepřem a tymiánem do masa (jen z horní strany).
  3. Připravte si 50–60 cm dlouhý kus alobalu a maso na něj položte okořeněnou stranou navrch. Naneste na maso vaječnou směs a plát masa zarolujte. Vzniklou roládu zabalte do alobalu, volné okraje pevně utáhněte a stočte. Zabalenou roládu vložte do připravené zapékací mísy a podlijte vývarem.
  4. Pečte ji 50–55 minut v předehřáté troubě. Pak roládu vybalte z alobalu a vraťte do pekáče. Teplotu v troubě zvyšte na 200 °C a zapněte funkci horního ohřevu. Dopečte 12–15 minut dozlatova.
  5. Roládu vytáhněte, nechte chvíli zchladnout a pak nakrájejte na 1cm plátky a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Bára Hlubučková, Bára Lundgren a Petr Novák

Jíme zdravě Bára Hlubučková, Bára Lundgren a Petr Novák

Pečení přináší radost. V nové kuchařce vás čeká přes 90 fantastických receptů a nekonečně mnoho další inspirace, jak péct zdravěji. Novinka z edice Jíme zdravě je určena všem. Ať už hledáte odlehčenou verzi koláče z  dětství, nemůžete lepek, vyhýbáte se cukru nebo jste v pečení úplný začátečník, zaručujeme, že se od nové kuchařky neodtrhnete. I pokud pečete jen jednou za měsíc, najde si čestné místo u vás v kuchyni. Narozdíl od kupovaných sladkostí můžete u domácích poctivých moučníků ovlivnit složení, kvalitu surovin a množství tuků a cukrů. Nebojte se, chutnat budou stále božsky. Chce to jen vyměnit pár surovin, ubrat množství nebo nenápadně propašovat do těsta ovoce či zeleninu. Všechny triky a vychytávky najdete v této knize.

Všechny knihy z edice Jíme zdravě najdete na jimezdrave.cz.


Přečtěte si také

Recepty