Jarní telecí roláda plněná míchanými vejci
Zdroj: Jíme zdravě Velikonoční speciál
Jarní telecí roláda plněná míchanými vejci
Zdroj:
Jíme zdravě Velikonoční speciál
Jaro a mláďata patří nerozlučně k sobě. Pokud vám nevadí na talíři, telecí kýta plněná čerstvou petrželí s míchanými vejci s vůní tymiánu vás okouzlí nevšední přípravou a lahodným výsledkem téměř bez práce.
Postup přípravy
-
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Opečte ji na rozehřátém oleji v pánvi, až zesklovatí, trvá to přibližně 2–3 minuty na středním stupni. Přidejte vejce a nadrobno nasekanou petrželku a důkladně promíchejte, až se vejce začnou srážet. Odstavte.
-
Troubu předehřejte na 175 °C a připravte si zapékací mísu (30 x 40 cm). Maso očistěte a paličkou ho rozklepejte na velký plát silný zhruba 5 mm. Česnek oloupejte a prolisujte nebo nastrouhejte najemno. Vmasírujte ho se solí, pepřem a tymiánem do masa (jen z horní strany).
-
Připravte si 50–60 cm dlouhý kus alobalu a maso na něj položte okořeněnou stranou navrch. Naneste na maso vaječnou směs a plát masa zarolujte. Vzniklou roládu zabalte do alobalu, volné okraje pevně utáhněte a stočte. Zabalenou roládu vložte do připravené zapékací mísy a podlijte vývarem.
-
Pečte ji 50–55 minut v předehřáté troubě. Pak roládu vybalte z alobalu a vraťte do pekáče. Teplotu v troubě zvyšte na 200 °C a zapněte funkci horního ohřevu. Dopečte 12–15 minut dozlatova.
-
Roládu vytáhněte, nechte chvíli zchladnout a pak nakrájejte na 1cm plátky a podávejte.
Jarní telecí roláda plněná míchanými vejci 2
Zdroj: Jíme zdravě Velikonoční speciál
Jarní telecí roláda plněná míchanými vejci 2
Zdroj:
Jíme zdravě Velikonoční speciál