Suroviny
- cibule (střední ) 1 ks
- olivový olej 1 lžíce
- vejce 4 ks
- hladkolistá petržel 1 hrst
- telecí kýta 500 g
- česnek 3 stroužky
- sušený tymián 1 lžíce
- kuřecí vývar 500 ml
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Opečte ji na rozehřátém oleji v pánvi, až zesklovatí, trvá to přibližně 2–3 minuty na středním stupni. Přidejte vejce a nadrobno nasekanou petrželku a důkladně promíchejte, až se vejce začnou srážet. Odstavte.
- Troubu předehřejte na 175 °C a připravte si zapékací mísu (30 x 40 cm). Maso očistěte a paličkou ho rozklepejte na velký plát silný zhruba 5 mm. Česnek oloupejte a prolisujte nebo nastrouhejte najemno. Vmasírujte ho se solí, pepřem a tymiánem do masa (jen z horní strany).
- Připravte si 50–60 cm dlouhý kus alobalu a maso na něj položte okořeněnou stranou navrch. Naneste na maso vaječnou směs a plát masa zarolujte. Vzniklou roládu zabalte do alobalu, volné okraje pevně utáhněte a stočte. Zabalenou roládu vložte do připravené zapékací mísy a podlijte vývarem.
- Pečte ji 50–55 minut v předehřáté troubě. Pak roládu vybalte z alobalu a vraťte do pekáče. Teplotu v troubě zvyšte na 200 °C a zapněte funkci horního ohřevu. Dopečte 12–15 minut dozlatova.
- Roládu vytáhněte, nechte chvíli zchladnout a pak nakrájejte na 1cm plátky a podávejte.
Jarní telecí roláda plněná míchanými vejci 2 Zdroj: Jíme zdravě Velikonoční speciál