návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Batátové hranolky s avokádovým dipem

Hodnoceno: 13x
4 porce
do 1 hodiny
Batátové hranolky s avokádovým dipem
Autor: Jíme zdravě po celý rok Batátové hranolky s avokádovým dipem
Batáty neboli sladké brambory jsou skvělou alternativou, pokud chcete připravit hranolky trochu jinak. Jejich lehce nasládlé chuti sluší lehce pikantní úprava, a pokud je připravíte v troubě jen s trochou tuku, bude z nich výborná zdravá chuťovka nebo super příloha třeba ke steaku. Výtečný dip z avokáda jejich chuť krásně doplní.

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Batáty očistěte kartáčem (neloupejte!) a odstraňte z nich nožem všechny nedokonalosti a nečistoty. Ostrým nožem batáty rozpulte a nakrájejte na proužky. V míse je následně smíchejte s uzenou paprikou, chilli, olivovým olejem, solí a špetkou pepře.
  2. Obalené batáty rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě při 180–190 °C 25–28 minut dozlatova. 
  3. Než se batáty upečou, stihnete akorát připravit dip. Avokáda zbavte slupky a pecky. Dužinu rozmixujte společně s čerstvou petrželkou, jogurtem, solí, pepřem a limetkovou šťávou. Dip dejte před podáváním ještě na chvilku do lednice.
Batátové hranolky s avokádovým dipem
Autor: Jíme zdravě po celý rok Batátové hranolky s avokádovým dipem

Jíme zdravě po celý rok: Sezónní vaření levně a jednoduše
Petr Novák, Barbora Lundgren a Barbora Hlubučková

Začínali tři, mají za sebou stovky receptů a tři úspěšné kuchařky a teď připravili další. S kuchařkou Jíme zdravě po celý rok se snadno zorientujete, které ovoce a zelenina jsou ideální ke zpracování, obsahuje totiž sezónní kalendář. Jarní recepty pracují například s ředkvičkou, chřestem a špenátem, letní s cuketou, lilkem či drobným ovocem, na podzim na vás čeká nejen dýně, jablka a houby, v zimě zas budete vařit s batáty, kapustou či červenou řepou a podobně. Přes 150 receptů na 400 stranách pořídíte od října v knihkupectvích po celé ČR za 699 Kč nebo na eshopu Jíme zdravě. Zajímavostí je, že kniha je oboustranná, v polovině se bude přetáčet, proto má dvě výrazné obálky – s malinami ze strany přední a s kapustou ze strany zadní.