Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jahody
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jahody
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Jídlo a radost / Ambiente

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

11 tipů od profi pekařů, se kterými se kynuté těsto vždycky povede

Kynuté koláče s drobenkou jsou náš národní poklad

Kynuté koláče s drobenkou jsou náš národní poklad Zdroj: Jídlo a radost / Ambiente

  • Zavřít
Kynuté koláče s drobenkou jsou náš národní poklad

Kynuté koláče s drobenkou jsou náš národní poklad Zdroj: Jídlo a radost / Ambiente

Nekyne vám těsto podle plánu? Nezoufejte – existuje několik zásad, jejichž dodržení vás spolehlivě dovede k perfektnímu výsledku. Tady je máte pěkně pohromadě! O své triky se s námi podělili pekaři ze sítě restaurací Ambiente.

Seznam.cz banner

1. Jak začít? Omládkem!

Tradiční receptury na sladké kynuté pečivo obvykle začínají přípravou drožďového kvásku neboli omládku. Před vypracováním těsta se odehraje pozoruhodná reakce droždí s trochou vlažného mléka a cukru – základ pro kynuté těsto s typickým drožďovým aromatem. Do omládku se běžně přimíchává i malé množství mouky jako potrava pro kvasinky, které se živí převážně sacharidy z pomletých obilovin.

Dobře vyběhnutý omládek vytvoří pěnu, vystoupá a mírně poklesne, což naznačuje vhodný moment k vypracování těsta. V tu chvíli jsou kvasinky připravené na novou porci sacharidů, a jakmile se dokrmí, vynaloží dostatek energie na nakynutí těsta. Pekaři omládek nedělají, spoléhají se na kvalitní droždí, které navíc nebývá tolik aromatické.

Nové nápady na moučníky z kynutého těsta

Nové nápady na moučníky z kynutého těsta

2. Pokojová teplota, základ úspěchu

Stejně jako se k zadělání kynutého těsta používá vlažná tekutina, neměly by do těsta přijít ani ostatní suroviny přímo z lednice – droždí, mléko, vejce a máslo vyndejte na kuchyňskou linku včas, ideálně 1 hodinu před přípravou těsta, aby se stihly ohřát na pokojovou teplotu. Těsto pak lépe vykyne a nesrazí se.

3. Nepřehnat to s cukrem

Proces kynutí pozitivně ovlivňují cukry. Špetka cukru občas prospěje i nesladkému těstu – kvasinky mají „co jíst“ ještě před pomalým štěpením volných cukrů dostupných v mouce a rychleji se nastartují. Ovšem pozor! Cukr váže molekuly vody, a narušuje tak síť mezi vodou a lepkem – pokud se těsto příliš osladí, nevyběhne do výšky.

4. Pozor na sůl!

Sůl by v kynutém těstě neměla chybět – natahuje lepek a dělá těsto pružnějším, zvýrazňuje chuť a reguluje proces kynutí. Těsto by tedy mělo obsahovat alespoň 1 % soli, tedy 10 g soli na 1 kg mouky. Při zadělávání kynutého těsta ale dávejte pozor na to, aby sůl nepřišla do přímého kontaktu s kvasnicemi – hrozí pak, že těsto nevykyne. Špetku soli dejte na okraj mísy nebo ji předem zamíchejte do mouky.

Vyzkoušejte třeba kynuté těsto na pizzu podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

5. Máslo až ke konci

Máslo se doporučuje zapracovat až ke konci hnětení – jakmile se vmíchá na začátku, moučné částečky se obalí máslovou emulzí, a tím se zkomplikuje rozvíjení lepku a lepkových mřížek, které zodpovídají za elasticitu těsta. Pravidlo se dodržuje především u bohatých těst s obsahem tuku nad 10–12 %.

Změklé máslo do kynutého pečiva by mělo mít pokojovou teplotu! Příliš studený tuk brání lepku v bobtnání, zatímco teplé rozpuštěné máslo nechce vpustit do těsta vzduch, takže se může stát, že výsledné pečivo bude tuhé nebo se srazí.

6. Rozinky a ořechy

… jdou do mísy zásadně jako poslední! Rozinky můžete dopředu naložit do rumu nebo třeba do mandlového likéru amaretto, příjemně nasají chuť alkoholu. Namočením zároveň změknou, přílišným hnětením by se tak zbytečně potrhaly. Zároveň by (stejně jako nasekané ořechy) negativně ovlivnily strukturu těsta. Než namočené ovoce zapracujete, nechte ho důkladně okapat – přidání další tekutiny způsobí změnu konzistence těsta, hůře se s ním pak pracuje, alkohol má navíc nežádoucí vliv na kvasný proces.

Vzpomínka na dětství: Kynuté šátečky plněné tvarohem Sladké

Vzpomínka na dětství: Kynuté šátečky plněné tvarohem

8
Kynuté koláčky s tvarohovou náplní a borůvkami Recepty

Kynuté koláčky s tvarohovou náplní a borůvkami

20
Jahodová babka z kynutého těsta Recepty

Jahodová babka z kynutého těsta

14
Mrkvánky z Polné: kynuté buchtičky s mrkvovou náplní Recepty

Mrkvánky z Polné: kynuté buchtičky s mrkvovou náplní

29
Plněné rohlíčky z kynutého těsta s tvarohovou náplní Recepty

Plněné rohlíčky z kynutého těsta s tvarohovou náplní

14
Kynuté koláče s tvarohem, borůvkami a drobenkou Recepty

Kynuté koláče s tvarohem, borůvkami a drobenkou

21
Domácí kynuté šneky s broskvemi Recepty

Domácí kynuté šneky s broskvemi

13
Nadýchané pistáciové pletence z kynutého těsta Recepty

Nadýchané pistáciové pletence z kynutého těsta

15
Kynuté rohlíčky plněné jablky a ořechy podle babičky Vandy Recepty

Kynuté rohlíčky plněné jablky a ořechy podle babičky Vandy

25

7. Sauna pro kynoucí těsto

Jakmile uhnětete těsto, dejte pozor na chlad! Zima a průvan kynutí neprospívají. Těsto nechte kynout na kuchyňské lince při pokojové teplotě nebo poblíž topení. Mísu překryjte čistou utěrkou nebo ještě lépe potravinářskou fólií či rozstříhanými mikrotenovými svačinovými pytlíky (ty jsou praktické, protože se nelepí). Oproti utěrce jsou lehké, nepohlcují vlhkost a nepropouští vzduch – vytvoří tak „saunu“, díky které těsto dobře kyne.

8. Koulejte a překládejte

Úspěšnému kynutí napomáhá také pekařská technika koulení. Uhnětené nelepivé těsto se přesune na vál, jemně se skoulí a poté se vrátí do mísy, kde odpočívá a nabývá na objemu. Kynoucí těsto dvakrát nebo třikrát přeložte – vyklopte ho z mísy a znovu prohněťte. Z těsta odejde oxid uhličitý, kvasnice se nadechnou kyslíku a proces může pokračovat o to lépe. Zároveň se tím vyrovná teplota uvnitř a vně těsta, a to je důležité i pro dobře uhnětená těsta. Překládání prodlouží dobu kynutí, slibuje však ukázkovou střídu!

Když těsto kyne v teple, vyplatí se ho v půli procesu tzv. „přetužit“ – nafouklé těsto stlačte zpět do původní formy a nechte opět nakynout. S vykynutým těstem pak pracujte, stejně jako naše prababičky, ideálně na dřevěném válu – pracovní plocha ze dřeva si drží pokojovou teplotu (oproti třeba nerezu, který je studený).

Inspirujte se receptem na kynuté buchty s tvarohovou a makovou náplní. Máme pro vás návodný videorecept

Kompletní recept najdete ZDE

9. Musí těsto zdvojnásobit svůj objem?

Nemusí! Mělo by však narůst alespoň o 70 %. U drožďového i kvasového těsta musí být nakynutí patrné, jinak pečivo v troubě působením tepla popraská. Čas kynutí uvedený v receptech berte pouze jako orientační – v teplém prostředí se těsto zvětší už za necelou hodinu, kdežto v chladnějším bytě mu to zabere mnohem déle.

V každém případě hlídejte, aby těsto nepřekynulo. Překynutí způsobí, že výsledné pečivo bude placaté. Že těsto kynulo déle, než mělo, poznáte tak, že ztratilo elasticitu, už neroste, naopak se smršťuje a padá zpět. Pokud do takového těsta píchnete prstem, začne se vrásčit, důlek zůstává promáčklý a nemá snahu se vyrovnat.

Sýrový pletenec z kynutého těsta Předkrmy a chuťovky

Sýrový pletenec z kynutého těsta

14
Pampušky – ukrajinské kynuté buchty s česnekem Recepty

Pampušky – ukrajinské kynuté buchty s česnekem

23

10. Pomašlovat!

Těsto putuje do trouby až poté, co se pomašluje – k potření se nejčastěji používá rozšlehané vajíčko. Pekaři obvykle rozšlehají celá vejce nebo žloutky s trochou smetany či mléka. Důvod? Samotné vejce by se v průběhu pečení mohlo připalovat, zatímco naředěné mlékem odolává vysokým teplotám – a těsto zlátne pomaleji.

Do směsi vajec a mléka zamíchejte špetku soli – pomáhá rozbít bílkový „sliz“. Tvary z těsta se před pečením někdy potírají také přepuštěným máslem. To má mnohem vyšší kouřový bod (zhruba 250 °C) než klasické máslo (150 °C). V troubě se tak při vysokých teplotách nepřepaluje.

Ihned po vytažení z trouby můžete horké pečivo potřít rozpuštěným máslem smíchaným s rumem (poměr si určete sami dle chuti), bude pak krásně vláčné. V pekárně U Kalendů koláče potírají směsí másla, rumu a medu, což zaručí lesklý a voňavý výsledek.

Kynuté koláče s ovocem a tvarohem Recepty

Kynuté koláče s ovocem a tvarohem

25
Koláče se švestkami Recepty

Koláče se švestkami

19
Kynuté koláče s meruňkami Recepty

Kynuté koláče s meruňkami

15
Moravské koláče s dvojí náplní Recepty

Moravské koláče s dvojí náplní

72

11. Pečivo nechte vychladnout

Upečené kynuté těsto potřebuje vychladnout při pokojové teplotě. Když se ještě zatepla umístí do chladu, může se srazit – kůrka se oddělí od střídy a uvnitř pečiva vznikne tzv. brousek. Horké pečivo přeneste z plechu rovnou na mřížku nebo na jiný studený plech, jinak se zapaří a zvlhne.

Zdroj: Jídlo a radost

Jídlo a radost / Ambiente

Autor článku

Jídlo a radost / Ambiente

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky mouka kvasinky pečivo kynuté těsto těsto droždí

Návrhy pro vás

Čokoládový dort „Minecraft“ – originální sladké překvapení pro fanoušky známé hry Sladké

Čokoládový dort „Minecraft“ – originální sladké překvapení pro fanoušky známé hry

Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek Vegetariánské

Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek

Tacos s trhaným krůtím masem, zeleninovou salsou a čedarem – snadný oběd pro celou rodinu Recepty

Tacos s trhaným krůtím masem, zeleninovou salsou a čedarem – snadný oběd pro celou rodinu

Malinové řezy s pudinkem a sněhovou čepicí – recept na letní dezert jako z cukrárny Sladké

Malinové řezy s pudinkem a sněhovou čepicí – recept na letní dezert jako z cukrárny

Těhotnej kuchař: Zadělávaná kuřecí srdíčka s rýží – velmi chutné jídlo ve stylu za málo peněz hodně muziky Maso

Těhotnej kuchař: Zadělávaná kuřecí srdíčka s rýží – velmi chutné jídlo ve stylu za málo peněz hodně muziky

Salsa pico de gallo – čerstvá salsa z rajčat s chilli a koriandrem je ideální ke křupavým nachos Zelenina

Salsa pico de gallo – čerstvá salsa z rajčat s chilli a koriandrem je ideální ke křupavým nachos

Kuřecí medailonky s pikantní melounovou omáčkou – nevšední kombinace pro letní grilovačku Maso

Kuřecí medailonky s pikantní melounovou omáčkou – nevšední kombinace pro letní grilovačku

Ålandská palačinka (Ålandspannkaka) pečená v troubě podle Kristiny Lund – vyzkoušejte netradiční skandinávský dezert Sladké

Ålandská palačinka (Ålandspannkaka) pečená v troubě podle Kristiny Lund – vyzkoušejte netradiční skandinávský dezert


Přečtěte si také

Sladké
Čokoládový dort „Minecraft“ – originální sladké překvapení pro fanoušky známé hry

Čokoládový dort „Minecraft“ – originální sladké překvapení pro fanoušky známé hry

Vegetariánské
Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek

Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek

Recepty
Tacos s trhaným krůtím masem, zeleninovou salsou a čedarem – snadný oběd pro celou rodinu

Tacos s trhaným krůtím masem, zeleninovou salsou a čedarem – snadný oběd pro celou rodinu

Kam za jídlem
Fine dining s pivním párováním: Restaurace Vallmo & Pivovar Matuška společně boří předsudky

Fine dining s pivním párováním: Restaurace Vallmo & Pivovar Matuška společně boří předsudky

Sladké
Malinové řezy s pudinkem a sněhovou čepicí – recept na letní dezert jako z cukrárny

Malinové řezy s pudinkem a sněhovou čepicí – recept na letní dezert jako z cukrárny

Maso
Těhotnej kuchař: Zadělávaná kuřecí srdíčka s rýží – velmi chutné jídlo ve stylu za málo peněz hodně muziky

Těhotnej kuchař: Zadělávaná kuřecí srdíčka s rýží – velmi chutné jídlo ve stylu za málo peněz hodně muziky

Zelenina
Salsa pico de gallo – čerstvá salsa z rajčat s chilli a koriandrem je ideální ke křupavým nachos

Salsa pico de gallo – čerstvá salsa z rajčat s chilli a koriandrem je ideální ke křupavým nachos

Novinky
Vůně bylin, nadšení a udržitelnost na jednom místě: Vydejte se na výlet do Bylinkového ráje Sonnentor

Vůně bylin, nadšení a udržitelnost na jednom místě: Vydejte se na výlet do Bylinkového ráje Sonnentor

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Recepty
Gratinované cukety plněné tarhoňou a kozím sýrem – oběd plný letních chutí a vůní

Gratinované cukety plněné tarhoňou a kozím sýrem – oběd plný letních chutí a vůní

Penne se sušenými rajčaty, rukolou a česnekem – snadný oběd do 20 minut Recepty

Penne se sušenými rajčaty, rukolou a česnekem – snadný oběd do 20 minut

Zapečené penne s kuřecím masem a hráškem s omáčkou ze zakysané smetany – dokonalá rodinná večeře Těstoviny

Zapečené penne s kuřecím masem a hráškem s omáčkou ze zakysané smetany – dokonalá rodinná večeře

Sladké
Čokoládový dort „Minecraft“ – originální sladké překvapení pro fanoušky známé hry

Čokoládový dort „Minecraft“ – originální sladké překvapení pro fanoušky známé hry

Malinové řezy s pudinkem a sněhovou čepicí – recept na letní dezert jako z cukrárny Sladké

Malinové řezy s pudinkem a sněhovou čepicí – recept na letní dezert jako z cukrárny

Ålandská palačinka (Ålandspannkaka) pečená v troubě podle Kristiny Lund – vyzkoušejte netradiční skandinávský dezert Sladké

Ålandská palačinka (Ålandspannkaka) pečená v troubě podle Kristiny Lund – vyzkoušejte netradiční skandinávský dezert

Maso
Těhotnej kuchař: Zadělávaná kuřecí srdíčka s rýží – velmi chutné jídlo ve stylu za málo peněz hodně muziky

Těhotnej kuchař: Zadělávaná kuřecí srdíčka s rýží – velmi chutné jídlo ve stylu za málo peněz hodně muziky

Kuřecí medailonky s pikantní melounovou omáčkou – nevšední kombinace pro letní grilovačku Maso

Kuřecí medailonky s pikantní melounovou omáčkou – nevšední kombinace pro letní grilovačku

Geniální trhané hovězí maso z Kantýny – inspirujte se postupem, který používají profíci Maso

Geniální trhané hovězí maso z Kantýny – inspirujte se postupem, který používají profíci

Vegetariánské
Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek

Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek

Salsa pico de gallo – čerstvá salsa z rajčat s chilli a koriandrem je ideální ke křupavým nachos Zelenina

Salsa pico de gallo – čerstvá salsa z rajčat s chilli a koriandrem je ideální ke křupavým nachos

Zapečené papriky plněné rýží, zeleninou a bylinkami – perfektní oběd pro letní dny Vegetariánské

Zapečené papriky plněné rýží, zeleninou a bylinkami – perfektní oběd pro letní dny

Nápoje
Kouzlo léta ve skleničce: Připravte svatojánskou ořechovku jako za starých časů

Kouzlo léta ve skleničce: Připravte svatojánskou ořechovku jako za starých časů

Ledové Matcha Strawberry Latté: Tříbarevný letní drink, který frčí v kavárnách Nápoje

Ledové Matcha Strawberry Latté: Tříbarevný letní drink, který frčí v kavárnách

Melounovo-jogurtový shake s jahodami – rychlé osvěžení ve sklenici Nápoje

Melounovo-jogurtový shake s jahodami – rychlé osvěžení ve sklenici

Ryby a mořské plody
Losos s bramborovo-chřestovým pyré, dušeným špenátem a citrusovým máslem

Losos s bramborovo-chřestovým pyré, dušeným špenátem a citrusovým máslem

Sezamový losos se soba nudlemi – rychlá a zdravá večeře s asijským šmrncem Recepty

Sezamový losos se soba nudlemi – rychlá a zdravá večeře s asijským šmrncem

Krevety s česnekovo-bylinkovou máslovou omáčkou – rychlé a chutné jídlo, které se hodí jako luxusní předkrm nebo romantická večeře Ryby a mořské plody

Krevety s česnekovo-bylinkovou máslovou omáčkou – rychlé a chutné jídlo, které se hodí jako luxusní předkrm nebo romantická večeře

Polévky
Thajská brokolicová polévka – překvapí lehce pikantní chutí a krémovou konzistencí díky kokosovému mléku

Thajská brokolicová polévka – překvapí lehce pikantní chutí a krémovou konzistencí díky kokosovému mléku

Rajčatová polévka s bílými fazolemi a tymiánem – proměňte zásoby ze spíže v rychlou a sytou večeři Polévky

Rajčatová polévka s bílými fazolemi a tymiánem – proměňte zásoby ze spíže v rychlou a sytou večeři

Slovenská krémová polévka z brambor s ovčí brynzou – sytý a voňavý demikát Polévky

Slovenská krémová polévka z brambor s ovčí brynzou – sytý a voňavý demikát

Zelenina
Salsa pico de gallo – čerstvá salsa z rajčat s chilli a koriandrem je ideální ke křupavým nachos

Salsa pico de gallo – čerstvá salsa z rajčat s chilli a koriandrem je ideální ke křupavým nachos

Poklady belgické kuchyně: Peprný sýrový koláč Flamiche de Dinant – hromada sýra, vajec a pepře jsou základem této originální pochoutky Předkrmy a chuťovky

Poklady belgické kuchyně: Peprný sýrový koláč Flamiche de Dinant – hromada sýra, vajec a pepře jsou základem této originální pochoutky

Domácí bake rolls se sýrem a bylinkami – křupavá pochoutka k salse i vínu Předkrmy a chuťovky

Domácí bake rolls se sýrem a bylinkami – křupavá pochoutka k salse i vínu

Vegetariánské
Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek

Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek

Zapečené papriky plněné rýží, zeleninou a bylinkami – perfektní oběd pro letní dny Vegetariánské

Zapečené papriky plněné rýží, zeleninou a bylinkami – perfektní oběd pro letní dny

Pikantní mexický kotlík s fazolemi – rychlé bezmasé jídlo plné bílkovin podávejte s rýží Vegetariánské

Pikantní mexický kotlík s fazolemi – rychlé bezmasé jídlo plné bílkovin podávejte s rýží

Sladké
Malinové řezy s pudinkem a sněhovou čepicí – recept na letní dezert jako z cukrárny

Malinové řezy s pudinkem a sněhovou čepicí – recept na letní dezert jako z cukrárny

Tapiokový pudink s kokosovým mlékem a dračím ovocem podle Šona – exotický dezert překvapí strukturou, chutí i barvou Sladké

Tapiokový pudink s kokosovým mlékem a dračím ovocem podle Šona – exotický dezert překvapí strukturou, chutí i barvou

Maková bábovka s rybízem – dokonalá kombinace chutí pro víkendový moučník Sladké

Maková bábovka s rybízem – dokonalá kombinace chutí pro víkendový moučník

Saláty
Letní salát s krůtím masem, slaninou, fazolkami a jablkem – vydatné jídlo pro všední den

Letní salát s krůtím masem, slaninou, fazolkami a jablkem – vydatné jídlo pro všední den

Francouzský salát Niçoise – ideální letní oběd osvěží, zasytí i dodá bílkoviny Saláty

Francouzský salát Niçoise – ideální letní oběd osvěží, zasytí i dodá bílkoviny

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce Saláty
4

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce

Vegetariánské
Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek

Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce Saláty
4

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce

Těhotnej kuchař: České rizoto z pečeného kuřete – oblíbená klasika v perfektním provedení Přílohy

Těhotnej kuchař: České rizoto z pečeného kuřete – oblíbená klasika v perfektním provedení

prima-cnn-news

Když Rusko vyhraje, Ukrajinci půjdou proti Západu. Diplomat varuje před hořkým scénářem Těžká dřina v pekelné výhni, kdy teploty míří k 50 °C. Bez práce umřeme hlady, tvrdí Indové MAPA: Silné bouřky vtrhnou do Česka, platí varování. Podívejte se, kudy budou postupovat

prima-zeny

Letní novinky na prima+: Skutečný příběh Nataschy Kampusch i pokračování Elišky a Damiána Plenu na kočár? Už nikdy, apeluje na matky záchranář. Namočením to ještě zhoršují Marie Rottrová nazpívala ústřední píseň k novému seriálu Polabí

prima-zoom

Horko zabije 500 tisíc lidé ročně Rodina měla doma 2000 smrtelně jedovatých pavouků. Žili s nimi i dvě malé děti Gigantický mrak připomínající tsunami vyděsil lidi na pláži. Podívejte se na ohromující přírodní úkaz

prima-fresh

Čokoládový dort „Minecraft“ – originální sladké překvapení pro fanoušky známé hry Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek Tacos s trhaným krůtím masem, zeleninovou salsou a čedarem – snadný oběd pro celou rodinu

prima-cool

VIDEO: První trailer Nolanovy Odyssey Nový Jurský svět je nejhorší díl série. Směšný hit má absolutně neuvěřitelné scény Dostane závodní hit F1 pokračování? Tady je všechno, co o něm zatím víme

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Amanda Bynes chce shodit. Přiznala užívání léku na hubnutí, který frčí mezi celebritami Xholakys chce seknout se svlékáním. V nové kariéře chce lidem pomáhat duševně Rychlé miliony českých influencerů: Sharlota a Stejk přiznali konkrétní částky

prima-living

Jessica Alba prodala své luxusní sídlo v Beverly Hills. Nový majitel zaplatil astronomickou částku Režisér Jan Hřebejk má dva domovy. S rodinou žije na hausbótu a v luxusní vile Vila Šafránkové a Abrháma zeje prázdnotou. Potomci se o dům ani zahradu nestarají

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.