Maso
- hovězí flank steak (pupek) 700 g
- kukuřičný škrob 4 lžíce
- slunečnicový olej 4 lžíce
- červená paprika 1 ks
Omáčka
- sezamový olej 2 lžíce
- sójová omáčka 3/4 hrnku
- hnědý cukr 2/3 hrnku
- česnek 4 stroužky
- kuřecí vývar 1 a 1/4 hrnku
- chilli vločky 1/4 lžičky
Dokončení
- nudle ramen 230 g
- jarní cibulka 3 ks
- vejce natvrdo 4 ks
- mrkev (větší) 1 ks
- asijské bylinky (např. perila, koriandr, thajská bazalka...)
Postup přípravy
Hovězí steak nakrájejte na tenké plátky přes vlákno a důkladně je obalte ve škrobu (ideálně kukuřičném). Na pánvi nebo woku rozehřejte trochu oleje a maso opékejte po částech dozlatova. Hotové kousky odkládejte stranou na talíř.
Do pánve přidejte na proužky nakrájenou papriku a krátce ji orestujte, aby změkla, ale zůstala lehce křupavá. Vyndejte ji k masu.
Do stejné pánve vlijte trochu oleje, přidejte nasekaný česnek, sójovou omáčku, třtinový cukr a hovězí vývar. Vmíchejte chilli vločky a nechte omáčku na středním plameni zredukovat asi o čtvrtinu (cca 10 minut), až zhoustne a získá lesk.
Mezitím uvařte nudle ramen podle návodu. Poté je sceďte, přidejte do pánve spolu s opečeným masem a paprikou. Vše důkladně promíchejte, aby se nudle obalily v omáčce.
Podávejte horké, posypané nakrájenou jarní cibulkou, doplněné o půlky vařeného vejce, na tenké plátky nakrájenou mrkev a čerstvé bylinky (např. koriandr nebo thajskou bazalku).
PRIMA TIPY:
Místo steaku můžete použít i roštěnou nebo svíčkovou, které jsou krásně měkké.
Pokud máte rádi pálivější verzi, přidejte lžičku sambal oelek nebo čerstvou chilli papričku.
Nudle ramen lze nahradit rýžovými nudlemi nebo udon či soba nudlemi pro jinou texturu.
Skvělým doplňkem je i pražený sezam posypaný navrch.
Vyzkoušejte také thajské nudle Pad thai podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Pad thai s kuřetem nebo tofu – thajské nudle, které nejde nemilovat