návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kynuté buchty

Hodnoceno: 1x
32 ks porcí
nad 2 hodiny
Kynuté buchty
Autor: Slepičárna blog Kynuté buchty
Tyto kynuté buchty si zamilujete! Jsou nadýchané, voňavé a náplně jsou naprosto božské!

Postup

  1. Do větší mísy odvažte a přesejte mouku, udělejte v ní důlek, do něj rozdrobte droždí, zasypte cukrem, zalijte teplým (ale ne horkým!) mlékem a nechte v teple kynout kvásek asi 10 až 15 minut.
  2. Potom přidejte vanilkový cukr, sůl, kůru z citronu, žloutky a rozpuštěné (opět ne horké!) máslo. Vypracujte hladké těsto a nechte v teple ještě 30 minut kynout. 
  3. Připravte si náplně. Na makovou svařte při střední teplotě mléko s cukrem, tuzemákem a mákem. Míchejte, ať se nepřipálí, odstavte a nechte vychladnout.
  4. Na tvarohovou náplň zastudena utřete tvaroh s vejcem, cukry, pudinkem, kůrou z citronu a vmíchejte rozinky naložené v tuzemáku.
  5. Jakmile těsto vykyne, rozdělte ho na 4 stejně velké díly, každý pak na 8 malých kousků. Ty prsty rozmačkejte na placičky, doprostřed dejte náplň a zabalte do tvaru buchty.
  6. Dejte část másla do rendlíčku a rozehřejte ho. Vymažte jím pekáč. Vyskládejte buchtičky do pekáčku pěkně k sobě a pomažte je ze stran i ze shora rozpuštěným máslem. 
  7. Buchty nechte ještě v pekáči v teple 30 minut kynout. Předehřejte troubu na 180 °C a pečte je dozlatova, asi 30 minut.
  8. Před dopečením je ještě jednou potřete máslem. Nakonec buchty posypte moučkovým cukrem a podávejte.

Slepičárna
Jana a Štěpán Vašákovi

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!

Související témata: Sladké , Česká kuchyně