 
                    
                                        
                                    Kynuté koláčky s tvarohovou náplní a borůvkami
                                                    
                        Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
                    
                            
             
        
        
                        
                        
                
                    
                        
                            
                                
                                                                                                                                                         
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                                                                                                        
                                                                                            Kynuté koláčky s tvarohovou náplní a borůvkami
                                            
                                                                                            
                                                    Zdroj:
                                                                                                            L.A. CREATIVE FOOD
                                                                                                    
                                                                                    
                                                                     
                            
                         
                     
                 
                
             
         
     
                                     
                                    
                                                
                        
                                                
                        Národní klasika, jaká nemá ve světě obdoby. To je dostatečný důvod pro to, abychom si osvěžili základy pečicí tradice. a upekli tradiční koláče z kynutého těsta s bohatou náplní.
                                                
                                                
                     
                
                                
                                            
                                                                                    
                                
                                                                                                                
                                
                                                                                                                
                                
                                                                                                                
                                
                                                                        
                    
    
         
    
    
    Postup přípravy
    - 
        Na kvásek utřete v misce droždí s 30 g cukru na kašičku, přidejte 100 ml vlažného mléka a 30 g mouky. Promíchejte a nechte 20 minut stát, až kvásek zpění.
    
- 
        Zbylou mouku prosejte do mísy, přidejte zbylý cukr, vejce, zbylé mléko a vzešlý kvásek. Začněte hníst těsto a přidejte vlažné rozpuštěné máslo. Hněťte ručně nebo v robotu, s nástavcem hnětací hák to trvá asi 10 minut při vyšší rychlosti.
    
- 
        Až bude těsto hladké a pružné, přikryjte ho čistou utěrkou a nechte na teplém místě asi hodinu a půl kynout, až zdvojnásobí svůj objem.
    
- 
        Mezitím si připravte náplň a drobenku. Tvaroh promíchejte se žloutkem, máslem a cukrem dohladka. Drobenku vypracujte promnutím mouky, kousků másla a cukru v prstech.
    
- 
        Na pomoučněné ploše vyválejte vykynuté těsto na placku asi půl centimetru vysokou a tvořítkem nebo hrnkem vykrajujte koláčky. Klaďte je v rozestupech na plech vyložený papírem na pečení.
    
- 
        Troubu předehřejte na 180 °C. Okraje koláčů potírejte rozšlehaným vajíčkem, doprostřed dejte 1-2 lžíce tvarohové náplně, posypte borůvkami a drobenkou. Nechte ještě 5 minut stát, pak vložte do trouby a pečte 30 minut dozlatova.
    
- 
        Horké koláče potřete ještě rozpuštěným máslem s rumem a poprašte je moučkovým cukrem.
    
    
        
                                                                
                            
                    
                    
                
                                
    
                
                             
                    
                                        
                                    Kynuté koláčky s tvarohovou náplní a borůvkami
                                                    
                        Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
                    
                            
             
        
        
                        
                        
                
                    
                        
                            
                                
                                                                                                                                                         
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                                                                                                        
                                                                                            Kynuté koláčky s tvarohovou náplní a borůvkami
                                            
                                                                                            
                                                    Zdroj:
                                                                                                            L.A. CREATIVE FOOD