Suroviny
- suché červené víno 750 ml
- celá skořice 2 svitky
- badyán 2 hvězdičky
- hřebíček 7 ks
- pomerančová kůra 1 lžička
- cukr krupice (podle chuti)
Postupné zahřívání a dlouhé louhování koření navíc pomáhá intenzitě chuti tohoto oblíbeného zimního nápoje. Klidně ho tak nechte několik hodin a postupně upíjejte, obsah bude stále lepší a lepší.
Nespornou výhodou je svařák v pomalém hrnci, zvláště tehdy, pokud hostíte větší společnost či jste více zaneprázdnění. Hrnec je stále v pohotovosti, svařák zahřívá a hosté si mohou chodit doplňovat stále připravený horký nápoj. Po návratu z pořádné zimní koulovačky k nezaplacení.
Postup přípravy
Dejte všechny ingredience do nádoby pomalého hrnce, promíchejte je, přiklopte poklicí a zapněte na stupeň low.
Dejte hrnci alespoň hodinu čas, aby se dostatečně zahřál a obsah hrnce také, postupným zahříváním se koření rozvoní a cukr rozpustí. Poté stačí svařák pouze zamíchat a můžete podávat.
Svařák se bude udržovat horký a připravený ke konzumaci tak dlouho, jak dlouho bude hrnec zapnutý.
Vyzkoušejte také orientální punč podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Orientální punč s červeným vínem a bílým rumem podle Karolíny Kamberské.