Loudavé vaření 3

Loudavé vaření: Svařené víno z pomalého hrnce – připravte oblíbený zimní nápoj chytře a bez práce

Moje hodnocení
0x

Svařené víno, byť má var v názvu, by nemělo varem projít, neboť se z něj pak vyvařuje alkohol a stává se tak něčím, co jsme vlastně původně vůbec nechtěli. A přesně proto je svařák v pomaláči naprosto dokonalé řešení – tahle patálie se vám v něm totiž nestane. Obvykle se průměrná teplota v pomalém hrnci drží při cca 80–90 °C, tedy naprosto ideálně pod bodem varu. Svařák z něj tedy máte tak akorát horký, a přitom se nemusíte bát, že si i při delším vaření vyvaříte alkohol.

4 porce
120 minut

Suroviny

Postupné zahřívání a dlouhé louhování koření navíc pomáhá intenzitě chuti tohoto oblíbeného zimního nápoje. Klidně ho tak nechte několik hodin a postupně upíjejte, obsah bude stále lepší a lepší.

Nespornou výhodou je svařák v pomalém hrnci, zvláště tehdy, pokud hostíte větší společnost či jste více zaneprázdnění. Hrnec je stále v pohotovosti, svařák zahřívá a hosté si mohou chodit doplňovat stále připravený horký nápoj. Po návratu z pořádné zimní koulovačky k nezaplacení.

Postup přípravy

  1. Dejte všechny ingredience do nádoby pomalého hrnce, promíchejte je, přiklopte poklicí a zapněte na stupeň low.

  2. Dejte hrnci alespoň hodinu čas, aby se dostatečně zahřál a obsah hrnce také, postupným zahříváním se koření rozvoní a cukr rozpustí. Poté stačí svařák pouze zamíchat a můžete podávat.

  3. Svařák se bude udržovat horký a připravený ke konzumaci tak dlouho, jak dlouho bude hrnec zapnutý.

Vyzkoušejte také orientální punč podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Orientální punč s červeným vínem a bílým rumem podle Karolíny Kamberské.

Zdroj receptu

Loudavé vaření 3

Barbora Charvátová Loudavé vaření 3

Objevte kouzlo pomalého vaření a přineste do své kuchyně novou chuť!

Pomalý hrnec si rychle zamiluje každý, kdo mu otevře dveře do své kuchyně. Třetí díl populární série od blogerky Barbory Charvátové, známé pod pseudonymem Máma v kuchyni, přináší bohatou kolekci receptů, které nadchnou všechny příznivce domácí kuchyně. V knize najdete rozmanité recepty od lahodných polévek a chutných dezertů až po sytá hlavní jídla, jako jsou například vepřové koleno na pivě, candát s čedarem a parmskou šunkou nebo autentický grilovaný vietnamský bůček Bún chá.

Vaření pomalým tempem znamená vaření s láskou a trpělivostí. Díky této knize zvládnete připravit chutné a voňavé pokrmy, které si zamilujete nejen vy, ale i celá vaše rodina.

Vydalo nakladatelství CPress.


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů