Suroviny:
- máslo 170 g
- hladká mouka 220 g
- kypřicí prášek do pečiva 1/2 sáčku
- čedar (nastrouhaný) 220 g
- sůl
- pepř (mletý černý)
- pekanové ořechy (nebo mandle; na ozdobu)
Postup přípravy:
Máslo nakrájejte na kostičky. Mouku smíchejte s kypřicím práškem, přidejte máslo a v robotu zpracujte na hrubou drobenku.
Přidejte nastrouhaný čedar, sůl, pepř a míchejte na pomalém stupni, dokud se těsto nezačne spojovat. Postupně přilijte 3 lžíce vody a vypracujte hladké těsto.
Odebírejte zarovnané lžíce těsta, z nich tvořte sušenky a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Přitlačte je dnem skleničky a doprostřed vmáčkněte pekanový ořech nebo mandli. Pečte při 200 °C asi 12 minut dozlatova.
Pokud dáváte přednost sladkým sušenkám, máme pro vás ověřený videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Americké cookies s čokoládou
Nebo mrkněte na další chuťovky:
Domácí chléb vám provoní domov
Chléb je součástí každé světové kuchyně a v různých částech světa má nekonečně mnoho podob. I když je dnes nabídka v obchodech nesmírně široká, kouzlo pečení domácího chleba stále funguje. Když se domem line vůně čerstvého pečiva, když zakrojíte do křupavé kůrky pecnu chleba, když si namažete krásně měkký krajíc máslem... Dobrý chléb dokáže probudit emoce.
Na českém stole nemůže chybět typicky český chléb Šumava. Pokud s pečením chleba teprve začínáte, vsaďte na nejjednodušší recept na chléb bez hnětení, který se vždy povede. Můžete otestovat i jeho zdravější variantu – celozrnný chléb bez hnětení, který se peče v chlebíčkové formě. Za nejzdravější verzi chleba se považuje semínkový chléb, který je plný vlákniny a je také bez lepku. Máme pro vás i geniální recept na nejnadýchanější toustový chleba, který budete péct zas a znova.