Tereza Pánková ,
S vášní pro jídlo

Kynuté koláče s tvarohem, borůvkami a drobenkou

Moje hodnocení
10x

Pečete doma kynuté koláče? Velice jim sluší právě borůvky, které si během léta můžete užít do sytosti. Pak už stačí přidat jen tvaroh a především milovanou drobenku. Bez té se letní moučník jen tam neobejde.

12 porcí
60 minut

Suroviny

Náplň

  • tvaroh ve vaničce 250 g
  • cukr krupice 3 lžíce
  • škrob 1 lžíce
  • hrst borůvek

Drobenka

Navíc

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravte kvásek na těsto. Do vlažného mléka přidejte cukr a rozdrobte droždí, nechte asi 15 minut vzejít.
  2. Do mísy nasypte hladkou mouku, přidejte rozpuštěné máslo, vejce a hotový kvásek. Vypracujte hladké těsto, které nechte asi 45 minut kynout.
  3. Mezitím připravte tvarohovou náplň, na kterou prošlehejte tvaroh s cukrem a škrobem.
  4. Na drobenku potom prsty promněte mouku, cukr a máslo pokojové teploty.
  5. Vykynuté těsto rozdělte na 12 stejných kousků a pomoučenýma rukama z nich vytvořte placičky se zvýšeným okrajem o průměru asi 10 cm.
  6. Ty potom klaďte na dva plechy, aby okolo sebe měly dost místa, protože při pečení ještě nabydou.
  7. Kraje potřete vejcem a na každý koláč rozprostřete tvarohovou náplň. Na ni nasypte borůvky a drobenku.
  8. Koláče pečte v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova asi 35 minut, po vytažení z trouby ještě kraje potřete směsí rozpuštěného másla a rumu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty