Plněné rohlíčky z kynutého těsta s tvarohovou náplní
Zdroj: Garden & Kitchen
Plněné rohlíčky z kynutého těsta s tvarohovou náplní
Zdroj:
Garden & Kitchen
Kynuté pečivo a moučníky, obojí má zkrátka něco do sebe. Přemýšlíte, čím byste o víkendu udělali radost rodině? Upečte tyto famózní kynuté rohlíčky a vylepšete je náplní dle vlastního výběru – my tu dnes máme tvarohovou, ale hodí se i maková, ořechová nebo třeba s nutellou.
Postup přípravy
-
V míse rozdrobte droždí, přidejte cukr, mouku a vše zalijte teplým mlékem. Lžící zamíchejte a nechte na teplém místě vzejít.
-
Do mísy nasypte mouku, cukr a sůl. Vyklepněte vejce, přidejte olej, zakysanou smetanu a vzešlý kvásek a vše zpracujte v těsto.
-
Mísu s těstem přikryjte a nechte na teplém místě vykynout (trvá to zhruba 1,5 h).
-
Mezitím smíchejte veškeré suroviny na náplň. Nakynuté těsto dejte na pomoučený vál a rozdělte na 20–24 kousků.
-
Každý kousek rozválejte na kolečko o průměru 15 cm. Na jednu polovinu položte náplň a druhou polovinu rozřízněte na proužky.
-
Poté stočte do tvaru rohlíčku a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Přikryjte a nechte 30 minut kynout.
-
Troubu předehřejte na 180 °C. Nakynuté rohlíčky potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte plátky mandlí.
-
Pečte v předehřáté troubě zhruba 15–20 minut. Upečené rohlíčky nechte mírně vychladnout a podávejte.
Plněné rohlíčky z kynutého těsta s tvarohovou náplní 2
Zdroj: Garden & Kitchen
Plněné rohlíčky z kynutého těsta s tvarohovou náplní 2
Zdroj:
Garden & Kitchen
Plněné rohlíčky z kynutého těsta s tvarohovou náplní 3
Zdroj: Garden & Kitchen
Plněné rohlíčky z kynutého těsta s tvarohovou náplní 3
Zdroj:
Garden & Kitchen