zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Plněné rohlíčky z kynutého těsta s tvarohovou náplní
Autor: Garden & Kitchen Plněné rohlíčky z kynutého těsta s tvarohovou náplní

Plněné rohlíčky z kynutého těsta s tvarohovou náplní

Hodnoceno: 2x
Kynuté pečivo a moučníky, obojí má zkrátka něco do sebe. Přemýšlíte, čím byste o víkendu udělali radost rodině? Upečte tyto famózní kynuté rohlíčky a vylepšete je náplní dle vlastního výběru – my tu dnes máme tvarohovou, ale hodí se i maková, ořechová nebo třeba s nutellou.
do 2 hodin

reklama

Suroviny

Tvarohová náplň:

Postup

  1. V míse rozdrobte droždí, přidejte cukr, mouku a vše zalijte teplým mlékem. Lžící zamíchejte a nechte na teplém místě vzejít.
  2. Do mísy nasypte mouku, cukr a sůl. Vyklepněte vejce, přidejte olej, zakysanou smetanu a vzešlý kvásek a vše zpracujte v těsto.
  3. Mísu s těstem přikryjte a nechte na teplém místě vykynout (trvá to zhruba 1,5 h).
  4. Mezitím smíchejte veškeré suroviny na náplň. Nakynuté těsto dejte na pomoučený vál a rozdělte na 20–24 kousků.
  5. Každý kousek rozválejte na kolečko o průměru 15 cm. Na jednu polovinu položte náplň a druhou polovinu rozřízněte na proužky.
  6. Poté stočte do tvaru rohlíčku a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Přikryjte a nechte 30 minut kynout.
  7. Troubu předehřejte na 180 °C. Nakynuté rohlíčky potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte plátky mandlí.
  8. Pečte v předehřáté troubě zhruba 15–20 minut. Upečené rohlíčky nechte mírně vychladnout a podávejte.
Plněné rohlíčky z kynutého těsta s tvarohovou náplní
Autor: Garden & Kitchen Plněné rohlíčky z kynutého těsta s tvarohovou náplní
Plněné rohlíčky z kynutého těsta s tvarohovou náplní
Autor: Garden & Kitchen Plněné rohlíčky z kynutého těsta s tvarohovou náplní

reklama

Rok s Garden & Kitchen
Inna Valoušková

Vystudovaná ekonomka a máma dvou dětí vyrostla na venkově, kde se od svojí babičky naučila starat o zahradu i domácí zvířata a péct a od maminky zase vařit. Po mnoha letech ve městě si však Inna Valoušková uvědomila, že patří na venkov a potřebuje cítit přírodu a jíst převážně to, co vypěstuje a ne produkty neznámého původu z anonymního supermarketu. A tak se vrátila na vesnici a začala pěstovat to, co má ráda a úrodu postupně zpracovávat v kuchyni. O své zkušenosti se dělí na blogu www.gardenandkitchen.com, díky kterému vznikla i tato kuchařka. Představuje roční období v celé jejich kráse, jejich plodiny a lahodné recepty z nich. 

Kuchařka je dostání pouze na gkshop.cz