Garden & Kitchen

Plněné rohlíčky z kynutého těsta s tvarohovou náplní

Moje hodnocení
5x

Kynuté pečivo a moučníky, obojí má zkrátka něco do sebe. Přemýšlíte, čím byste o víkendu udělali radost rodině? Upečte tyto famózní kynuté rohlíčky a vylepšete je náplní dle vlastního výběru – my tu dnes máme tvarohovou, ale hodí se i maková, ořechová nebo třeba s nutellou.

1 porce
60 minut
česká

Suroviny

Těsto

Tvarohová náplň

Postup přípravy

  1. V míse rozdrobte droždí, přidejte cukr, mouku a vše zalijte teplým mlékem. Lžící zamíchejte a nechte na teplém místě vzejít.
  2. Do mísy nasypte mouku, cukr a sůl. Vyklepněte vejce, přidejte olej, zakysanou smetanu a vzešlý kvásek a vše zpracujte v těsto.
  3. Mísu s těstem přikryjte a nechte na teplém místě vykynout (trvá to zhruba 1,5 h).
  4. Mezitím smíchejte veškeré suroviny na náplň. Nakynuté těsto dejte na pomoučený vál a rozdělte na 20–24 kousků.
  5. Každý kousek rozválejte na kolečko o průměru 15 cm. Na jednu polovinu položte náplň a druhou polovinu rozřízněte na proužky.
  6. Poté stočte do tvaru rohlíčku a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Přikryjte a nechte 30 minut kynout.
  7. Troubu předehřejte na 180 °C. Nakynuté rohlíčky potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte plátky mandlí.
  8. Pečte v předehřáté troubě zhruba 15–20 minut. Upečené rohlíčky nechte mírně vychladnout a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Garden & Kitchen


Přečtěte si také

Recepty