Suroviny:
- cibule 2 ks
- olej 4 lžíce
- hladká mouka 2 lžíce
- masový vývar (silný) 750 ml
- sůl
- pepř (mletý černý)
- vepřové maso (kýta nebo plec) 4 plátky
- maggi (nebo sójová omáčka; dle chuti)
- worcesterská omáčka (dle chuti)
- rýže (jako příloha) 200 g
Postup přípravy:
Cibule nakrájejte najemno a orestujte na oleji. Zaprašte moukou, krátce zarestujte a podlijte studeným vývarem. Rozmíchejte metličkou a dochuťte solí a pepřem.
Maso naklepejte, osolte a opepřete. Opečte ho na oleji z obou stran dozlatova. Výpek v pánvi podlijte vodou a vmíchejte do připravené omáčky. Vařte 10 minut, přidejte plátky masa a duste doměkka.
Poté maso vyjměte, omáčku dochuťte maggi (nebo sójovou omáčkou) a worcesterskou omáčkou a přeceďte. Hotové maso podávejte přelité omáčkou a jako přílohu zvolte ideálně rýži.
Vepřové maso k českým omáčkám prostě patří. Pusťte si náš videorecept na tuto lahodnou panenku!
Kompletní recept najdete ZDE: Vepřová panenka v pepřové omáčce