Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kynuté koláče s meruňkami

do 1 hodiny
Kynuté koláče s meruňkami
Kynuté koláče s meruňkami Autor: Coolinářka
Nemusíte za každou cenu vymýšlet nové recepty, když fungují ty osvědčené! Třeba tento výborný recept na kynuté těsto, dnes ve formě ovocných koláčů s meruňkami a tvarohem! :)
Reklama

Článek

Honzovy makové a tvarohové buchty Foto:

Buchty a koláče jako základ domácí kuchařky

V sobotní lekci praktického domácího vaření představila Karolína rodinný recept na buchty plněné čokoládou. Právě na takové sladkosti byly české ženy expertkami. Ne každé...

Suroviny

Drobenka:

Náplň:

Reklama

Postup

  1. Z rozdrobených kvasnic s trochou vlažného mléka a cukru připravte kvásek, který nechte na teplém místě vzejít a pak ho zapracujte k ostatním ingrediencím –   k oběma moukám, cukru, rumu, žloutkům, soli, rozpuštěnému máslu, vanilce, vlažnému mléku a majonéze.
  2. Těsta je docela dost a těžko se ručně zadělává, proto doporučuji zadělat těsto v robotu hnětacím hákem nebo poproste manžela, rovněž můžete těsto zadělat v domácí pekárně. V pekárně, robotu či ručně tedy hněťte těsto asi 10 minut.
  3. Nechte ho kynout opět na teplém místě asi 90 minut. Po cca 45 minutách těsto znovu prohněťte, znovu ho přikryjte utěrkou a nechte znovu vykynout.
  4. Během kynutí si připravte tvarohovou náplň – kostku tvarohu smíchejte s 1 žloutkem a vanilkovým cukrem, meruňky vypeckujte a nakrájejte na měsíčky.
  5. Těsto po vykynutí téměř zdvojnásobí svůj objem. Nyní ho vyklopte na vál a rozkrojte ho na půl. Rozdělte ho na jednotlivé díly z nich vytvořte kolečka, placičky, které pak snadno naplníte, do středu dejte lžičku tvarohu a kolem něho poskládejte vždy tři měsíčky meruněk, tak aby tvaroh náhodou během pečení nevytekl.
  6. Takto připravené koláče vyskládejte na plech a ještě je nechte asi 20 minut dokynout. Mezitím si připravte z másla, krupicového cukru a hrubé mouky drobenku. Tu rozdělte navrch každého koláče a ty pak pečte při 170 stupních asi 20 minut.
  7. Po upečení ještě horké koláče ze všech stran pomašlujte rozpuštěným máslem, nechte je zchladnout na drátěné mřížce a podávejte posypané moučkovým cukrem.
Reklama

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková, autorka foodblogu Coolinářka a autorka dvou kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin. 

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty. 

Obě knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama