Najděte si recept
Na co máte chuť?

Kynuté těsto na pizzu podle tradičního receptu
Prověřený recept na těsto pro přípravu domácí pizzy! Je tenká, křupavá a nechybí jí nadýchané okraje. Zdobení už necháme na vaší fantazii. :)
nad 2 hodiny
Suroviny
- hladká mouka 300 g
- vlažná voda cca 200–220 ml
- droždí 1/4 kostky
- olivový olej 2 lžíce (cca 60 g)
- krupicový cukr 1 lžička
- rajčatové sugo
- čerstvá mozzarella
- sušené oregano
Na ozdobení:
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Ve větší míse rozdrobte droždí a smíchejte ho s krupicovým cukrem, vznikne řídká kašička.
- Přidejte hladkou mouku, vlažnou vodu, olivový olej a sůl. Hnětením zadělejte těsto, ideální je použít robot a těsto zadělat hnětacím hákem.
- Mísu s těstem dejte na teplé místo, zakryjte ho utěrkou a nechte vykynout. Kynuté těsto lze také zadělat a nechat vykynout v domácí pekárně.
- Troubu předehřejte na 230 °C a připravte si plech s pečicím papírem nebo kovovou formu – plech na pizzu.
- Asi po 90 minutách by mělo těsto zdvojnásobit svůj objem. Opatrně ho přendejte na moukou posypaný vál a roztahováním z něho utvořte placku, tu nechte ještě asi 10 minut kynout.
- Potřete ji sugem (rajčatová omáčka), ozdobte dle své chuti a fantazie a posypte sušeným oreganem.
- Pizzu dejte péct do spodní třetiny trouby a asi po 8 minutách pečení přidejte nakrájenou mozzarellu.
- Dál pečte ještě asi 15–20 minut a na posledních pár minut s funkcí gril.
Coolinářka
Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.
V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.
Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.
Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.