návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Těsto na pizzu

Hodnoceno: 0x
nad 2 hodiny
Těsto na pizzu
Autor: Coolinářka Těsto na pizzu
Prověřený recept na domácí pizzu! Je tenká, křupavé a nechybí jí nadýchané okraje. Zdobení už necháme na vaší fantazii. :)

Postup

  1. Ve větší míse rozdrobte droždí a smíchejte ho s krupicovým cukrem, vznikne řídká kašička.
  2. Přidejte hladkou mouku, vlažnou vodu, olivový olej a sůl. Hnětením zadělejte těsto, ideální je použít robot a těsto zadělat hnětacím hákem.
  3. Mísu s těstem dejte na teplé místo, zakryjte ho utěrkou a nechte vykynout. Kynuté těsto lze také zadělat a nechat vykynout v domácí pekárně.
  4. Troubu předehřejte na 230 °C a připravte si plech s pečicím papírem nebo kovovou formu – plech na pizzu.
  5. Asi po 90 minutách by mělo těsto zdvojnásobit svůj objem. Opatrně ho přendejte na moukou posypaný vál a roztahováním z něho utvořte placku, tu nechte ještě asi 10 minut kynout.
  6. Potřete ji sugem (rajčatová omáčka), ozdobte dle své chuti a fantazie a posypte sušeným oreganem.
  7. Pizzu dejte péct do spodní třetiny trouby a asi po 8 minutách pečení přidejte nakrájenou mozzarellu.
  8. Dál pečte ještě asi 15–20 minut a na posledních pár minut s funkcí gril.

Coolinářka
Svatava Vašková

Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.

V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.

Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

Související témata: pizza , Hlavní jídla , Italská kuchyně