Fazolová polévka se slaninou a spoustou zeleniny

Moje hodnocení
15x

Pořádně hustá polévka je vysoce uspokojivé jídlo, které s přehledem nahradí hlavní chod. Zvlášť pokud zvolíte variantu s luštěninami, spoustou zeleniny a kouskem uzeniny, hlavně pro chuť. Pokud ale chcete bezmasou verzi, klidně ji z receptu vyřaďte, stejně si pochutnáte :)

6 porcí
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci na oleji orestujte nahrubo nasekanou cibuli a uzenou slaninu na kostičky. Po chvíli přidejte mrkve nakrájené na půlkolečka a řapíkatý celer na plátky. K tomu přihoďte nasekaný česnek.
  2. Když se zelenina rozvoní, přidejte rajčatový protlak, bobkové listy a obě mleté papriky. Zasypte hladkou moukou a vše pořádně promíchejte a lehce orestujte, ale tak, aby se paprika nepřipálila. Poté vše zalijte horkou vodou a metličkou dobře rozmíchejte.
  3. Přidejte brambory nakrájené na kostičky a slité fazole z plechovky. Osolte, opepřete a přidejte saturejku. Vařte na mírném ohni 15–20 minut, poté do polévky zašlehejte zakysanou smetanu a vinný ocet podle chuti.
  4. Nechte přejít varem a nakonec vmíchejte nasekaný baby špenát a hladkolistou petržel.

Vyzkoušejte také výbrnou hrachovou polévku podle videoreceptu krok za krokem

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty