Sandra Mikuličová

Fabada asturiana – španělská fazolová polévka s jelítkem

Moje hodnocení
3x

Asturie je provincie na severu Španělska, kde milují fazole. Místní původní odrůdy fazolí dokonce nesou i certifikaci chráněného zeměpisného označení IGP. Základem fabada je směs paprikové klobásy chorizo, tmavého jelita s rýží morcilly a sušeného vepřového boku pancetty. I s českými surovinami to chutná skvěle!

6 porcí
240 minut
španělská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Dvanáct hodin předem zalijte fazole studenou vodou. Pak je slijte a zalijte čerstvou vodou zhruba 2 cm nad luštěniny. Přidejte špetku soli, přiveďte k varu, pak stáhněte na mírný stupeň a uvařte doměkka. Bílou pěnu z hladiny sbírejte.
  2. Chorizo, pancettu a morcillu zprudka opečte v celku v pánvi. Cibuli oloupejte, překrojte napůl a přidejte k uzeninám. Přisypte šafrán, zalijte naběračkou vody z fazolí a promíchejte. Přidejte k fazolím i s bobkovým listem, přiklopte pokličkou a vařte zhruba 2,5 hodiny na mírném stupni doměkka. Občas promíchejte a podle potřeby přilijte vodu. Podle chuti osolte.
  3. Při servírování vyndejte uzeniny na prkénko, nakrájejte je na menší kousky a dejte doprostřed stolu. Každému do hlubokého talíře nalijte polévku s fazolemi a podávejte s čerstvým chlebem. Uzeniny ať si dle libosti nabere každý sám.

Vyzkoušejte poctivou fazolačku pro chlapy s kusem hovězího masa podle receptu Karolíny Kamberské

Kompletní recept najdete ZDE

Hledáte recept na fazolovou polévku? Zde najdete další nápady

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Sandra Mikuličová

Spolu sníme Sandra Mikuličová

Kuchařka Spolu sníme je kniha plná receptů jedné bosé rozlítané a divoké kuchařky, která Vás zve nejen ke stolu, ale také do jejího života plného dobrodružství. Z této kuchařky budete chtít opravdu vařit. Je plná jednoduchých a snadných receptů, které ale zároveň vystihují momenty, o kterých všichni sníme. O divoké přírodě, horách, oceánu, společných chvílích s přáteli a rodinou. Jídlo stmeluje a kolem ohně a jídla se lidé scházeli už od pravěku. Kniha je rozdělena do pěti kapitol receptů, které nabízí originální pokrmy v různém ročním období, pro různé příležitosti.

www.spolusnime.cz


Přečtěte si také

Recepty