Sandra Mikuličová

Fabada asturiana – španělská fazolová polévka s jelítkem

Moje hodnocení
14x

Asturie je provincie na severu Španělska, kde milují fazole. Místní původní odrůdy fazolí dokonce nesou i certifikaci chráněného zeměpisného označení IGP. Základem fabada je směs paprikové klobásy chorizo, tmavého jelita s rýží morcilly a sušeného vepřového boku pancetty. I s českými surovinami to chutná skvěle!

6 porcí
240 minut
španělská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Dvanáct hodin předem zalijte fazole studenou vodou. Pak je slijte a zalijte čerstvou vodou zhruba 2 cm nad luštěniny. Přidejte špetku soli, přiveďte k varu, pak stáhněte na mírný stupeň a uvařte doměkka. Bílou pěnu z hladiny sbírejte.
  2. Chorizo, pancettu a morcillu zprudka opečte v celku v pánvi. Cibuli oloupejte, překrojte napůl a přidejte k uzeninám. Přisypte šafrán, zalijte naběračkou vody z fazolí a promíchejte. Přidejte k fazolím i s bobkovým listem, přiklopte pokličkou a vařte zhruba 2,5 hodiny na mírném stupni doměkka. Občas promíchejte a podle potřeby přilijte vodu. Podle chuti osolte.
  3. Při servírování vyndejte uzeniny na prkénko, nakrájejte je na menší kousky a dejte doprostřed stolu. Každému do hlubokého talíře nalijte polévku s fazolemi a podávejte s čerstvým chlebem. Uzeniny ať si dle libosti nabere každý sám.

Vyzkoušejte poctivou fazolačku pro chlapy s kusem hovězího masa podle receptu Karolíny Kamberské

Kompletní recept najdete ZDE

Hledáte recept na fazolovou polévku? Zde najdete další nápady

Zdroj receptu

Sandra Mikuličová

Spolu sníme Sandra Mikuličová

Kuchařka Spolu sníme je kniha plná receptů jedné bosé rozlítané a divoké kuchařky, která Vás zve nejen ke stolu, ale také do jejího života plného dobrodružství. Z této kuchařky budete chtít opravdu vařit. Je plná jednoduchých a snadných receptů, které ale zároveň vystihují momenty, o kterých všichni sníme. O divoké přírodě, horách, oceánu, společných chvílích s přáteli a rodinou. Jídlo stmeluje a kolem ohně a jídla se lidé scházeli už od pravěku. Kniha je rozdělena do pěti kapitol receptů, které nabízí originální pokrmy v různém ročním období, pro různé příležitosti.

www.spolusnime.cz


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů