Speciály

Výtečné recepty na oblíbenou rajčatovou polévku

Ještě stále na zahrádkách dozrávají voňavá rajčata, ale pozim přitom klepe na dveře... Tak co proměnit voňavá rajčata v hrnec hřejivé polévky? Rajčatová polévka je fenomén, který si můžete dopřát celoročně a vždy si na ní pochutnáte!

Možností a variací, jak připravit polévku je nespočet. Můžete využít čerstvá rajčata, které povaříte nebo je nejprve pro zesílení chuti upečete v troubě. Často se využívají i konzervovaná rajčata, což je jednoduché, praktické a chuťově velmi dobré.

Díky dostupnosti kvalitních surovin už není nutné vzpomínat na rajskou polévku ze školních jídelen, která byla v podstatě jen rozředěným rajčatovým protlakem. S našimi recepty na tuhle "dobrotu" naštěstí rychle zapomenete.

Ať už zvolíte polévku krémovou nebo hustou, s masem nebo bez masa, rajčatová polévka je vždy dobrý nápad!

Recepty