reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Fazolová polévka s pikantní klobásou chorizo
Autor: Marek Kučera Fazolová polévka s pikantní klobásou chorizo

Fazolová polévka s pikantní klobásou chorizo

Hodnoceno: 6x
Miska horké a hřejivé polévky je v zimě vždycky dobrý nápad. Pokud vyzkoušíte tuhle hustou fazolovou s výtečnou španělskou klobásou, budete ji vařit stále dokola. Je prostě dokonalá!
do 30 minut
4–6 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Nejprve osmažte chorizo ve velkém hrnci, až pustí ten báječný pikantní tuk. Chorizo vyndejte děrovanou naběračkou a nechte stranou.
  2. Do hrnce přidejte nakrájenou cibuli, celer a mrkev a zlehka smažte 3 až 4 minuty. Přidejte česnek, papriku, chilli a kmín a smažte ještě minutu. Vlijte rajčata a vývar, trochu osolte a opepřete.
  3. Dobře promíchejte, do hrnce vraťte chorizo, uveďte do varu, stupeň snižte a vařte 10 minut. Pak přidejte fazole a vařte ještě 5 minut. Nakonec přisypte hrst nasekané petržele a podávejte s křupavým pečivem.

PRIMA TIP: Pokud chcete ještě sytější variantu, přidejte 2–3 na menší kostičky nakrájené brambory společně se zeleninou. Připravíte tak polévku, která zcela nahradí hlavní chod. Ideální třeba jako večeře po lyžovačce.

Fazolová polévka s pikantní klobásou chorizo
Autor: Marek Kučera Fazolová polévka s pikantní klobásou chorizo

reklama

reklama