redakce Prima FRESH

Fazolová polévka s pikantní klobásou chorizo

Moje hodnocení
14x

Miska horké a hřejivé polévky je v zimě vždycky dobrý nápad. Pokud vyzkoušíte tuhle hustou fazolovou s výtečnou španělskou klobásou, budete ji vařit stále dokola. Je prostě dokonalá!

4 porce
30 minut
španělská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nejprve osmažte chorizo ve velkém hrnci, až pustí ten báječný pikantní tuk. Chorizo vyndejte děrovanou naběračkou a nechte stranou.
  2. Do hrnce přidejte nakrájenou cibuli, celer a mrkev a zlehka smažte 3 až 4 minuty. Přidejte česnek, papriku, chilli a kmín a smažte ještě minutu. Vlijte rajčata a vývar, trochu osolte a opepřete.
  3. Dobře promíchejte, do hrnce vraťte chorizo, uveďte do varu, stupeň snižte a vařte 10 minut. Pak přidejte fazole a vařte ještě 5 minut. Nakonec přisypte hrst nasekané petržele a podávejte s křupavým pečivem.

PRIMA TIP: Pokud chcete ještě sytější variantu, přidejte 2–3 na menší kostičky nakrájené brambory společně se zeleninou. Připravíte tak polévku, která zcela nahradí hlavní chod. Ideální třeba jako večeře po lyžovačce.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty